Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Tănase, Bursa de Valori Bucureşti: 'Costurile de finanţare ale companiilor pot fi minimizate doar prin piaţa de capital'

BVB

Principalul scop al oricărei companii care activează în sectorul energetic este să minimizeze costurile de finanţare, iar această minimizare se va întâmpla doar pe piaţa de capital, a declarat, miercuri, la Forumul Energiei Online, Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Nu cred că suntem unde trebuie să fim, dar suntem pe drumul cel bun din punct de vedere al infrastructurii pieţei de capital. Vom fi promovaţi la statutul de piaţă emergentă în septembrie, anul acesta. Vor intra doar două companii - Banca Transilvania şi Nuclearelectrica - în indicii FTSE- Russell. Acest exerciţiu de evaluare şi de oferire a expunerii companiilor româneşti către comunitatea de investitori străini urmează să fie făcut în fiecare an de FTSE - Russell. Având în vedere că 50% dintre companiile care activează pe piaţa de capital din România vin din sectorul energetic, ne dorim ca pregătirea acestui sector energetic şi vizibilitatea către comunitatea de investitori să fie una din ce în ce mai bună", a afirmat Tănase, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Raed Arafat a eșuat la întâlnirea cu PSD, USR și Pro România

Directorul general al BVB a adăugat că, în centrul strategiei oricărei companii care activează în sectorul energetic, ar trebui să se afle piaţa de capital.

"Nevoia de investiţii în sectorul energetic este imensă, în următorii ani. Cred că principalul scop al oricărei companii care activează în sectorul energetic este să minimizeze costurile de finanţare. Această minimizare se va întâmpla doar pe piaţa de capital. În centrul strategiei oricărei companii care activează în sectorul energetic ar trebui să se afle piaţa de capital. Trebuie să pregătim aceste companii să se listeze şi aici vorbim şi de Hidroelectrica. Interesul nu numai al Bursei de Valori, ci al întregii societăţi, este ca şi compania Hidroelectrica să devină o companie listată, transparentă, publică", a explicat oficialul Bursei de la Bucureşti.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

Liberalizarea preţurilor la gaze naturale de la 1 iulie, strategia de investiţii a companiilor de stat din energie, modificările Legii energiei electrice şi a gazelor naturale sunt printre subiectele analizate, miercuri, în cadrul Forumului Energiei Online, organizat de Financialntelligence.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.