Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Tănase CEO BVB: Prioritatea numărul unu a Bursei de Valori Bucureşti este dezvoltarea comunităţii locale de investitori

Agerpres
Adrian Tănase, BVB

Principala prioritate a Bursei de Valori Bucureşti este dezvoltarea comunităţii locale de investitori, pentru a avea o participare mult mai mare a populaţiei din România la piaţa de capital, a declarat Adrian Tănase, CEO BVB, potrivit Agerpres.

"Este foarte important să avem un dialog cu companiile şi să le familiarizăm cu mecanismele pieţei de capital pentru ca antreprenorii să înţeleagă pe deplin avantajele acesteia. Am văzut din ce în ce mai multe companii mici şi mijlocii care accesează piaţa de capital şi sper ca acest trend să continue. Prioritatea numărul unu a Bursei de Valori Bucureşti este dezvoltarea comunităţii locale de investitori, astfel încât să avem o participare mult mai mare a populaţiei din România la piaţa de capital", a spus Tănase.

Acesta a participat la evenimentul online "Atragerea de capital prin bursă şi drumul către reuşită", organizat de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), în parteneriat cu USH Pro Business, informează un comunicat al ARIR, remis, miercuri, AGERPRES.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

La rândul său, Daniela Şerban, preşedinte şi cofondator al ARIR, a subliniat că unul dintre obiectivele asociaţiei este susţinerea dezvoltării pieţei de capital şi extinderea comunităţii companiilor listate la bursă.

"Piaţa de capital este locul unde surplusul de bani întâlneşte cererea de bani şi aici vorbim de miliardele din depozitele bancare din România, din conturile fondurilor de investiţii, ale fondurilor de pensii sau de investitorii străini care sunt în căutare de noi oportunităţi de investiţii. Oportunităţile pe care piaţa de capital le oferă companiilor în căutare de noi surse de finanţare sunt foarte mari, iar cei care au depăşit cu brio această perioadă de criză pot beneficia de ele. Ei vor fi cei care pot sprijini revenirea pieţei de capital şi a economiei în general", a afirmat Daniela Şerban.

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast, a semnalat, în cadrul evenimentului, că anul acesta a fost unul excepţional pentru companie, începând cu includerea ei în indicele principal al Bursei. Totodată, TeraPlast a fost una dintre cele trei companii româneşti incluse în indicii FTSE Russell, în timp ce randamentul adus investitorilor a fost de 96%.

"Ne-am bucurat de o lichiditate record sprijinită şi de performanţa operaţională care a dat încredere investitorilor în bursă. Faptul că suntem prezenţi pe piaţa de capital de peste 12 ani ne face să fim încrezători în piaţa de capital din România. Ne-am dori să nu fim singura companie din domeniul materialelor de construcţii listată pentru că bursa are nevoie de cât mai mulţi emitenţi şi perspectivele sunt foarte bune", a punctat Alexandru Stânean.

Prezent la eveniment, Giacomo Billi, CEO Alive Capital, a atras atenţia că în România este nevoie de investiţii în domeniul energiei regenerabile, un domeniu care ia amploare în toată Europa şi unde există deja investitorii foarte activi.

"Planurile Alive Capital sunt de a investi în unităţi de producţie de energie regenerabilă existente şi de a dezvolta altele. Această strategie a fost definită pentru a ne putea consolida poziţia în piaţă. Pentru a susţine financiar obiectivele nu am accesat niciodată linii de finanţare sau de credit însă, pentru a dezvolta şi capitaliza compania la momentul prezent şi pentru a ne susţine planul de afaceri destul de ambiţios, am ales ca formă de finanţare o emisiune de obligaţiuni. Considerăm că este cea mai eficientă formă pentru noi şi putem vorbi chiar despre conceptul de 'green bond' pentru prima dată în România", a spus Billi.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată cu scopul de oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţă corporativă. A fost înfiinţată în noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania,Transgaz, Biofarm şi MedLife s-au alăturat ca Membri Asociaţi, INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Intercapital Invest şi eVote ca Membri Afiliaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.