Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Ţuţuianu, despre înarmarea armatei: 'S-a înţeles greşit, va dura 7 ani'

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi că programul de înzestrare a Forţelor Navale Române cu cele patru corvete noi are o componentă ce include realizarea etapei a doua de modernizare şi înarmarea fregatelor de Tip 22 (F-221 Regele Ferdinand şi F-222 Regina Marii), achiziţionate în urmă cu 14 ani din Marea Britanie, conform proiectului de hotărâre de guvern publicat pe site-ul MApN, pentru consultare publică, scrie agerpres.ro.

Citește și: Import de la România Tv! Cine va avea emisiune la Antena 3

"Cele patru corvete vor fi achiziţionate într-un efort pe care îl apreciem la şapte ani de zile. Va fi o procedură de dialog competitiv şi suntem interesaţi, aşa cum v-am spus, ca mai multe dintre aceste activităţi economice să se desfăşoare în România, pentru că avem nevoie de dezvoltare economică, de locuri de muncă, de taxe şi impozite şi de transfer tehnologic important. Am văzut anumite comentarii prin presă că nimeni nu vine să construiască special pentru noi un şantier naval care să producă patru corvete. S-a înţeles greşit; pe noi ne interesează colaborările cu industria românească de profil şi sunt firme cu capital românesc sau cu capital străin care au facilităţi de producţie în România, la Brăila, la Galaţi, la Tulcea, la Constanţa, chiar şi la Mangalia", a explicat Adrian Ţuţuianu, la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Citește și: Guvernul Tudose lovește în producătorii de apă minerală! Ce schimbări majore a făcut

Potrivit ministrului, s-a decis că modernizarea fregatelor trebuie să aibă loc concomitent cu construcţia celor patru corvete.

"Fregatele intră în acelaşi pachet de măsuri, pentru că efortul de modernizare a fregatelor trebuie să fie făcut concomitent cu construcţia corvetelor şi trebuie să fie lucruri complementare, se completează unele pe altele, la care se adaugă şi componenta de înarmare a acestor nave de luptă", a subliniat ministrul Apărării Naţionale,Adrian Ţuţuianu.

Citește și: Bucureștenii primesc o lovitură strașnică! Ce nouă taxă vor fi obligați să plătească .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.