Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Țuțuianu anunță MAREA DEZERTARE ce urmează în PSD: 'Vor fi din ce în ce mai mulți'

Inquam Photos / Octav Ganea
tutuianu dna

Adrian Țuțuianu a declarat, luni, că va rămâne senator independent până când va epuiza căile de atac statutare din interiorul PSD, susținând că până atunci va sta în spatele sălii de plen, împreună cu senatorul Emanuel Botnariu, iar timpul va arăta că vor fi din ce în ce mai mulți neafiliați.

”Miercuri, în absența mea am pierdut sprijinul politic pentru funcția de vicepreședinte al Senatului. Este un moment care mă obligă în primul rând să vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și în al doilea rând să vă spun că a fost o onoare pentru mine să fac parte din conducerea acestei Camere, o Cameră care și-a îndeplinit de foarte multe ori rolul de a fi, cum spunea Alexandru Ioan Cuza, cu rol ponderator în sistemul politic și administrativ românesc. Datorită acestei situații sigur că voi acționa în continuare ca senator independent neafiliat până când voi epuiza toate căile de atac statutare din interiorul PSD și sigur voi parcurge și toate etapele prevăzute de lege pentru că am de gând să merg în justiție cu acest subiect. Până atunci vreau să vă spun că voi fi în spate, acolo, în ultimul rând, cu domnul Botnariu și probabil că timpul va arăta că vom fi din ce în ce mai mulți. Mulțumesc și să sperăm că vom găsi în continuare căile necesare pentru ca Senatul să rămână Camera cu rol ponderator în sistemul politic românesc”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Citește și: Senatorii au trecut tacit această lege! Sunt vizați toți șoferii

Pe 21 noiembrie, Adrian Țuțuianu a fost revocat din funcția de membru al Biroului Permanent și vicepreședinte al Senatului, ca urmare a excluderii acestuia din PSD. Senatorii l-au numit în funcția de vicepreședinte pe social-democratul Șerban Valeca.

„Constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului Permanent și de vicepreședinte al domnului senator Adrian Țuțuianu, ca urmare a retragerii sprijinului politic. Luăm act de această solicitare și urmează să ne exprimăm votul”, a spus președintele de ședință, Claudiu Manda, în plen.

Citește și: Atenție! Schimbare radicală la STB-Sancțiuni dure pentru acești călători

Senatorii au votat revocarea lui Adrian Țuțuianu din funcția de vicepreședinte, 53 fiind „pentru” revocare, 9 senatori „împotrivă” și 14 s-au abținut de la vot.

De asemenea, senatorii l-au numit în funcția de vicepreședinte al forului superior pe Șerban Valeca, la propunerea PSD.

Citește și: Decizie finală! Acest politician a demisionat din Guvernul Dăncilă

„Grupul parlamentar PSD îl propune pe domnul Valeca Şerban Valeca pentru funcția de vicepreședinte al Senatului”, a anunțat viceliderul PSD, Roxana Pațurcă, în plen.

Șerban Valeca a fost numit în funcție cu 67 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și 6 abțineri, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură în plin pentru gigantul RCS&RDS! Toți clienții săi sunt vizați

Pe 14 noiembrie, senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a demisionat din funcţia de membru al Partidului Social Democrat. Acesta a anunţat, miercuri, că rămâne senator independent.

„Vreau să vă anunţ că de astăzi mă declar senator independent, neafiliat”, a anunţat Emanuel Botnariu în plenul Senatului.

Citește și: Ludovic Orban, scrisoare către Guvern:,Este imperios necesar ca într-un timp cât mai scurt, Guvernul României să facă această cerere’

Pe 5 noiembrie, Consiliul Executiv al PSD a votat pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.