Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Țuțuianu dezvăluie momentul depunerii moțiunii de cenzură: Cum va vota PRO Romania

Facebook
tutuianu-adrian

Adrian Țuțuianu spune că moțiunea de cenzură va fi depusă la sfârșitul acestei luni: ”Noi avem informația că moțiunea de cenzură va fi depusă și dezbătută la sfârșitul lunii septembrie, dezbătută în prima parte a lunii octombrie. Am luat măsurile necesare ca toți cei 29 de parlamentari pe care îi are Pro România să fie prezenți la dezbaterea moțiunii și să voteze. Vom vota pentru moțiune, nu suntem foarte interesați de textul moțiunii, ci suntem interesați ca România să aibă un Guvern mai bun. Vom vota moțiunea, urmând ca apoi să vedem cum se va contura o nouă majoritate parlamentară”, potrivit rfi.ro.

Senatorul subliniază că Pro România și-ar dori să guverneze alături de PSD și ALDE: ”Prima noastră opțiune este să discutăm cu PSD și ALDE, pentru că asta este ceea ce a rezultat la alegerile din 2016, evident că PSD fiind într-o altă situație decât cea în care este astăzi, dacă moțiunea a trecut. Dacă nu vom putea să conturăm o majoritate care să poată merge la președintele Iohannis cu o propunere de prim-ministru, sigur că atunci sunt deschise și celelalte opțiuni și vom sta de vorbă cu cei din PNL, pentru că cei de la USR au anunțat că deși votează moțiunea, nu vor să își asume guvernarea”.

Citește și: Adrian Năstase îl dă de gol pe Klaus Iohannis: ‘A sprijinit, cu parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD’

Întrebat dacă nu e totuși straniu să dea jos Guvernul PSD, pentru ca ulterior să guverneze alături de acest partid, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”Nu este straniu, este nevoie ca acest Guvern să plece, pentru că și-a dovedit limitele, este nevoie ca țara să fie guvernată și partidele politice serioase își asumă inclusiv riscurile unei participări la guvernare. Ce ați vrea să facem, să spunem toți ca USR-ul că dăm Guvernul jos, dar nu participăm la guvernare?”.

Citește și: Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

Întrebat dacă Pro România ar guverna alături de un PSD condus tot de Viorica Dăncilă, senatorul a răspuns: ”Eu nu cred că doamna Dăncilă va mai fi la conducerea PSD-ului, dacă moțiunea de cenzură trece”.

Atenționat că oamenii din PSD sunt aceiași, Adrian Țuțuianu a replicat: ”Unii sunt aceiași, important este ca cei care vor prelua conducerea partidului să-și dorească să restructureze Guvernul și să reformeze fundamental administrația publică, atât cât se poate, cu un Guvern cu mandat limitat pe timp de un an”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.