Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Vasilescu, avertisment BOMBĂ în scandalul repatrierii aurului:Partidul care ar îndrăzi să vândă un gram de aur ar ieși din istorie

adrian vasilescu

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naționale a României (BNR), a susținut, miercuri, că niciun partid nu poate să vândă aurul României, deoarece aparține poporului, nu statului.

„Acum sunt discuții despre aur și se spun multe minuni în spațiul public. Se spune că PSD ar vrea să aducă aurul în țară ca să-l vândă. Aceasta este o poveste, chiar dacă ar gândi așa niște oameni din PSD: Haideți să aducem aurul în țară să îl vindem, asta nu se poate întâmpla în România, pentru că România este bolnavă de microbul aurului. Partidul care ar îndrăzi să vândă un gram de aur ar ieși din istorie. Așa ceva nu există. Deci, nu aceasta este problema aducerii aurului în țară. Este doar o încercare de a șicana Banca Națională”, a spus, miercuri, Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al Băncii Naționale a României (BNR), în cadrul conferinței „Stabilitatea financiară sub umbrela UE”, conform Mediafax.

Citește și: Motivare INCENDIARĂ a judecătorilor ÎCCJ - Ludovic Orban a fost achitat din cauza lipsei de probe în dosarul instrumentat de DNA

Consilierul de strategie al BNR a susținut că este un paradox deținerea aurului de către BNR, pentru că instituția este doar administratorul aurului României, iar proprietarul este poporul român.

„Nicio lege nu vorbește despre rolul statului ca proprietar al rezervei de aur de la Banca Națională. Atunci, dacă Banca Națională nu este și nici statul nu este, ne mai uităm în Codul Civil și vedem acolo un capitolaș intitulat Administrarea de bine, care înseamnă că administratorul are toate drepturile de proprietar, dar administrează această proprietate în numele statului român. Este interesantă aceată relație”, a subliniat Vasilescu.

Consilierul de strategie al BNR a subliniat că, în 1890, când s-a discutat, în Parlament, despre rolul instituției în administrarea rezervei de aur, s-au ținut adevărate lecții de economie politică. „Astăzi dezbaterea este fușerită”, a caracterizat Vasilescu.

Rezerva de aur a României este 103,7 tone, reprezentând aproximativ 10% din rezervele internaționale ale țării noastre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.