Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Wiener (USR PLUS), după raportul Ministrului Sănătății: Suntem datori să recuperăm încrederea românilor

Inquam Photos / George Calin
Adrian Wiener

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener a declarat luni, la "Ora Guvernului", că încrederea românilor trebuie recuperată în ceea ce priveşte datele referitoare la pandemie, fiind necesar un demers administrativ şi nu îndemnuri la negaţionism sau conspiraţionism, conform agerpres.

"Vorbim de cifre şi raportări, dar dincolo de ele sunt oameni şi o suferinţă cumplită pe care o banalizaţi şi o târâţi într-un discurs politicianist ieftin. Tot ceea ce ar trebui să facem noi aici, în Parlamentul României, ar trebui să fie despre oameni şi despre interesele lor, iar accesul la adevăr este unul din interesele foarte importante pe care trebuie să le servim prin activitatea noastră. (...) Cu toţii dorim certitudini, vrem să fim convinşi că politicile publice au fost determinate de analize corecte şi construite factual, că reperele statistice zilnice care au devenit bioritmul mediatic de la ora 13,00 reflectă realitatea. Despre asta este vorba acum, despre un demers administrativ de restituire a adevărului, o afirmare a transparenţei. Suntem datori să recuperăm încrederea românilor, nu s-o îngropăm prin îndemnuri la negaţionism şi conspiraţionism", a afirmat Wiener.

Potrivit acestuia, "stridenţa politică, negaţionismul, pumnul ridicat spasmodic în spaţiul public, conspiraţionismul şi manipularea pot avea aparenţa unui beneficiu politic pe moment, dar, în final, nu face decât să fragmenteze societatea care acum, poate mai mult decât oricând, are nevoie de speranţă şi de încredere".

"În esenţă, ce s-a întâmplat - s-a constatat o diferenţă între două platforme de raportare cu metodologii şi persoane responsabile diferite. Una dintre ele conţine date individuale caz cu caz, important de menţionat că aceste date ulterior sunt filtrate de către DSP, dialoguri cu medicii curanţi şi stabilit acea zonă tampon la care colega noastră făcea referire. Nu este foarte simplu întotdeauna de stabilit cauza morţii, nu este în general o singură cauză. (...) Nu e vorba de rea credinţă sau de intenţie în această diferenţă, în această discrepanţă şi sunt convins că demersul pe care Ministerul Sănătăţii l-a început va conduce la lămurirea acestor lucruri şi la restituirea adevărului în integralitatea sa", a susţinut deputatul USR PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.