Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Zuckerman, fostul Ambasador al SUA în România, dă vestea: SUA pot suplini complet producția de gaze și petrol a Gazprom

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la Bucureşti, afirmă că sursele americane de producţie de petrol şi de gaze sunt capabile să suplinească livrările Gazprom, dacă producţia ar creşte în SUA, ceea ce este posibil.

Fostul ambasador american mai spune că războiul din Ucraina trebuie oprit, iar statele europene să vorbească pe o singură voce, pentru că orice ezitare nu poate duce decât la tot mai multe victime în rândul oamenilor nevinovaţi şi la prelungirea războiului.

Principalele declaraţii ale fostului ambasador al SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, sâmbătă seară, în emisiunea Insecuritate, de la Aleph News:

Adrian Zuckerman: Această bătălie nu este una care să fie câştigată de Rusia. Trebuie să fie câştigată de Ucraina. Miza nu este doar Ucraina. Ucraina reprezintă democraţie şi reprezintă toate valorile Occidentului. Dacă Ucraina pierde, va fi foarte rău pentru toate democraţiile europene, dar şi pentru restul lumii.

Adrian Zuckerman: Cea mai mare minciună pe care o aud acum este că războiul a fost provocat de Biden sau de Zelenski sau de faptul că NATO s-a apropiat prea mult de Rusia. Este o minciună ordinară. Adevărul, în opinia mea, este că lui Putin i-a fost frică să nu piardă Belarusul, care acum un an a încercat să fie liber şi democrat, iar ruşii au intrat acolo că să prevină acest lucru. De partea cealaltă avem Georgia unde situaţia e aceeaşi, plus succesul Ucrainei, care demonstrează întregii lumi că oamenii nu vor să trăiască subjugaţi de un dictator şi un criminal ca Putin. Asta a provocat războiul!

Adrian Zuckerman: Oamenii mai tineri din România nu ştiu cum a fost viaţă sub comunism. A fost groaznic. Chiar dacă Putin nu este un ideolog comunist, el s-a născut în comunism, a trăit în comunism, este fost agent KGB, fost şef KGB din Germania de Est – care a chinuit oamenii de acolo – şi vrea să facă acelaşi lucru în Rusia acum şi peste tot.

Adrian Zuckerman: Noi spunem NU acestei invazii; Putin poate să-i spună cum doreşte, dar este un RĂZBOI împotriva unei ţări independente şi democratice. Europa nu poate să spună altceva în afară de NU. Putin a spus deja: întră în Moldova, intră în Lituania pe care ameninţat-o deja acum câteva zile, intră şi în statele baltice – a ameninţat Suedia şi Norvegia – cineva trebuie să spună NU! Iar acest cineva trebuie să fie toate statele europene. Să vorbească o singură voce şi să nu existe state ezitante, sau unele chiar de partea Rusiei. Să nu mai dea speranţe lui Putin, pentru că asta nu cauzează decât moarte în rândul oamenilor nevinovaţi, determina prelungirea războiului.

Adrian Zuckerman: Eu cred că sursele americane de producţie de petrol şi de gaze sunt capabile să suplinească resursele livrate de Gazprom, dacă producţia ar creşte în SUA şi e posibil să crească. Acum un an şi jumătate, când s-a schimbat administraţia, au fost oprite câteva proiecte şi nicio conducta nouă nu a fost aprobată. Iar licenţele de forare au fost refuzate multor companii. Nu îmi este clar motivul, nu ştiu care e politică. Dacă ar da drumul la aceste lucruri, America ar putea produce suficient petrol şi gaze într-un mod mult mai ecologic şi curat decât se face în Rusia, China, Iran sau Venezuela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.