Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Adriana Pistol indică următoarea fază a pandemiei: Nu mai este mult până la transmiterea necontrolată a variantei Delta

media.cancan.ro
Adriana Pistol

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat marți, într-o conferință de presă, că tulpina Delta nu se transmite comunitar, dar nu mai este mult până acolo.

“Mi se pare îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri deşi nu este foarte mare este un semnal de alarmă, trendul este vizibil crescător şi acest lucru trebuie să ne facă pe toţi să fim ceva mai vigilenţi. Tulpina Delta, din fericire încă, nu putem să spunem că a devenit comunitară deşi este majoritară între tulpinile care au fost secvenţiate”, a explicat Adriana Pistol.

Ea a precizat ca nu mai este mult până când tulpina Delta se va transmite comunitar.

“40% din cazuri au fost parte a unor focare ale căror legături le-am găsit şi care aveau legătură cu deplasări. Numai la 32% dintre cazuri nu am găsit nicio legătură epidemiologică cu o deplasare sau contact cu o persoană care să se fi deplasat sau să fi fost confirmată cu tulpina Delta. Tendinţa este crescătoare - 32% nu mai este mult până să ajungem probabil să nu mai putem identifica sursele de infecţie şi în acel moment vom vorbi despre transmitere comunitară”, a explicat Adriana Pistol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.