Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Adriana Pistol dezvăluie cum și-a sfidat Andreea Moldovan colegii: 'Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuție a fost suficientă'

digi24.ro
adriana pistol

Ordinul privind carantina semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în MS, nu a fost dezbătut în grupul tehnico-științific, iar fostul secretar de stat a prezentat într-o ședință ideile principale, spune la AlephNews Adriana Pistol, directorul CNSCBT din cadrul INSP, relatează Mediafax.

„D-na secretar de stat Andreea Moldovan, în cadrul unei ședințe convocată de dr. Raed Arafat a Grupului tehnico-științific, a deschis într-adevăr acest subiect. A prezentat dorința domniei sale de a modifica criteriile și metodologia prin care se face evaluarea riscului în vederea carantinării. A descris pe scurt câteva dintre viziunile domniei sale. Trebuie să înțelegem un lucru - pe de o parte nu îmi aduc aminte să fi fost discutate în detaliu propuneri, așa cum ar fi fost poate bine, dat fiind că în acest grup se află colegi din mai multe instituții”, a spus, la AlephNews Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Întrebată dacă a fost dezbătut ordinul, Pistol a negat acest lucru și a precizat că au fost prezentate doar ideile principale.

„Grupul tehnico-științific, chiar dacă face niște propuneri, toate discuțiile și toate minutele pleacă către CNSU, iar numai Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide. S-au discutat măsurile cu privire la măsurile pe care grupul le considera oportune despre București. Procedural nu s-a votat și nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU. (...) Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuție a fost suficientă”, a adaugat Pistol.

Citește și: HAOS total patronat de Voiculescu la Ministerul Sănătăţii: Numerele de telefon a 500 de medici au fost făcute publice

Andreea Moldovan a semnat, marți, un ordin în numele ministrului Sănătății, prin care introducea noi criterii privind carantina. Ordinul a fost abrogat, miercuri, de premierul Florin Cîțu, după ce a devenit ministru interimar al Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.