Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Pistol participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii, cu tema 'Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate'

digi24.ro
adriana pistol

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii, cu tema “Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate”, în contextul conflictului din Ucraina, conform news.ro.

”În perioada 22-24 mai 2022, conf. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii (AMS), reuniune care se desfăşoară în Elveţia, la Geneva. Oficialul român este însoţit de prof. univ. dr. Florentina Furtunescu, medic primar în Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a transmis, marţi seară, MInisterul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în fiecare an, în luna mai, oficiali cu funcţii de înaltă responsabilitate în domeniul sănătăţii din statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii participă la Adunarea Mondială a Sănătăţii pentru a adopta direcţiile politicilor de sănătate la nivel global.

Anul acesta, sesiunea AMS are ca temă “Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate”, în contextul conflictului din Ucraina.

”În plen şi în cele două comisii ale AMS se discută teme de interes pentru sistemele de sănătate, precum: pregătirea şi răspunsul sistemelor de sănătate pentru urgenţele de sănătate publică; acoperirea universală cu servicii de sănătate; prevenirea şi controlul bolilor infecţioase; strategiile globale de accelerare ale eliminării cancerului de col uterin; Conveţia –Cadru pentru controlul tutunului; îmbunătăţirea proiectării şi implementării politicilor pentru tratarea bolilor netransmisibile şi prevenirea factorilor de risc în situaţii de urgenţă umanitară; planul intersectorial de acţiune privind epilepsia şi alte tulburări neurologice”, a mi transmis ministerul.

România consideră că tema generală a acestei sesiuni anuale ”este bine aleasă şi încurajează toate ţările să participe la discuţia privind identificarea acţiunilor concrete de sprijin a Ucrainei”.

”Pandemia de COVID-19 ne-a arătat că numai lucrând împreună reuşim să obţinem un răspuns adecvat la ameninţările globale pentru sănătatea publică. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a reafirmat parteneriatul solid dintre România şi OMS şi a transmis aprecierea pentru eforturile organizaţiei de a ghida şi asista ţările membre în gestionarea crizelor medicale”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.