Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu atinge un punct sensibil: critici, inclusiv pentru liberali

Mediafax
saftoiu-adriana

Deputatul PNL, Adriana Săftoiu, atinge unul dintre punctele nevralgice ale Parlamentului, o problemă ce durează de ani buni. Deputatul PNL, membru în Comisia pentru Drepturile Omului, atrage atenția asupra faptului că această comisie este tratată ”la fel cum sunt tratate drepturile omului în România: neimportant, insignifiant!”. Săftoiu nu îi menajează nici pe colegii liberali, care tratează la fel de superficial această comisie a Parlamentului.

”Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților e tratată la fel cum sunt tratate drepturile omului în România: neimportant, insignifiant! De abia avem cvorum la sedințele Comisiei, pentru că o parte din cei care au optat pentru această comisie au plecat de la ideea că aici nu e nimic de lucru, deci e vacanță patru ani! Si spun asta cu tristețe și în dreptul PNL!
În mod normal, nici o lege nu ar trebui să intre în plenul Parlamentului fără să treacă prin această Comisie. Nici o lege nu ar trebui votată, dacă încalcă vreun drept al omului, consfințit prin Constituție si prin tratate pe care România le-a ratificat. Se încalcă mult mai des decât ne imaginăm drepturile omului. Chiar si lipsa autostrăzilor e o încălcare a drepturilor omului. Chiar si a sta la coadă la poarta unei institutii de stat e tot o incalcare a drepturilor omului.
Până nu vom schimba Constituția, astfel încât articolul 1 să vorbească despre om, persoană, cetățean și să precizeze (ca, de exemplu, Constituția Germaniei) că: 1. Demnitatea umană este inviolabilă. Respectarea și protejarea acesteia reprezintă obligația tuturor autorităților statului. 2. Drepturile fundamentale sunt obligatorii pentru puterea legislativă, puterea executivă și cea judecătorească, ca drept aplicabil în mod nemijlocit. E doar un model de țară care respectă cu adevărat drepturile omului.
Dar Constituția noastră vorbește în articolul 1 despre stat. Omul, persoana, cetățeanul e după stat.
Mă umple de amărăciune ce înțelege inclusiv Parlamentul României despre Drepturile Omului. De la dreptul la o viață decentă (inclusiv dreptul de a parcuge un drum de 500 de km în mai puțin de 10 ore) până la dreptul la muncă, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.
Când vom schimba Constituția si vom pune omul înaintea statului vom ști că drepturile omului sunt lumina de la capătul tunelului.

PS:Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si problemele Minorităților Naționale din Camera Deputaților!
O anomalie! Ce caută cultele la această comisie cînd problematica cultelor e repartizată, la nivel de Executiv, la Ministerul Culturii? Un fel de compensație, zic cei contemporani cu momentul când UDMR a preluat Ministerul Culturii si al cultelor. S-ar fi revoltat BOR și s-a compensat nemultumirea la nivel de Parlament. S-au mutat cultele de la Comisia de Cultură la Comisia pentru Drepturile omului etc….. 
Cum se stabilește președinția acestei comisii? Prin cutumă. Se dă automat grupului miorităților. Așa a fost in ultimele trei legislaturi, drept urmare această comisie a fost condusă de Nicolae Păun, cu nume de scenă Niki Scorpionul, astăzi cu dosar penal. Măcar dacă problemele etniei rome s-ar fi rezolvat în trei legislaturi! 
Asta e viziunea Parlamentului României despre drepturile omului! O biată cutumă!”, scrie Adriana Săftoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.