Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Adriana Săftoiu: 'S-ar putea să avem o lebădă neagră în PNL, dacă va fi sânge pe pereți mai mult decât trebuie'

Digi24
adriana saftoiu

Fost deputat PNL și fost consilier prezidențial, Adriana Săftoiu nu exclude posibilitatea ca din rândul liberalilor să apară o „lebădă neagră” pe fondul confruntării Florin Cîțu - Ludovic Orban: un al treilea concurent care să câștige șefia PNL.

Săftoiu a declarat, luni, la Gold FM:

- „O concluzie la care am ajuns analizand cei 30 de ani de politica recenta se refera la relatia aproape ombilicala dintre partid si presedintele tarii. S-a vazut si relatia PSD-Iliescu, PNTCD-Constantinescu, PD-Basescu, PNL-Iohannis. Ea scade la sfarsitul mandatului prezidential, cand partidul se reorienteaza. In acest moment, in aceasta confruntare Orban-Citu, cred ca partidul asteapta foarte mult ca presedintele sa dea semnalul. Cine neaga o face doar de imagine, pentru ca in mod real partidul se uita la ce doreste presedintele. Daca ne uitam cum se pozitioneaza Iohannis, putem sa stim cine este castigatorul acestei batalii. Nu este un secret, au existat doua puciuri in cazul Orban, in vara 2018 si unul acum in 2020 dupa alegeri, ambele au fost domolite chiar  de presedintele Iohannis. Daca cineva sa grabeste acum sa spuna ce vor vota delegatiile PNL se grabeste, va spun, asta e o cutuma, delegatiile (vor vota) ce vrea presedintele tarii”

- „In momentul in care cumperi loialitate, fii convins ca mereu va fi cumparata. Imi pare ca trebuie sa o spun, dar Orban si-a cumparat loialitati punand in functii oameni care nu cred ca au visat vreodata sa ajunga ministri. Orban este destept, are experienta politica, dar a facut greseli facute si de alti politicieni inaintea lui, vezi Traian Basescu. Sa crezi ca vei cumpara loialitatea cuiva si sa te gandesti ca acela iti va ramane loial fara sa te gandesti ca daca tu ai facut-o poate sa o faca si altul, te trezesti in aceasta situatie. Uitandu-ma la poza lui Citu, am avut un soc legat de cel putin doua persoane. Daca eu am avut un soc, ma intreb cum a fost pentru Orban. Adica oameni care nu s-au gandit vreodata ca pot ajunge ministri, au ajuns in acele pozitii publice doar datorita lui Orban, oameni care au ajuns sefi de organizatii fara sa cunoasca orasul cu pricina, acesti oamnei l-au parasit, la prima ocazie la care cineva a sarit cu o alta functie, cu o alta promisiune, cu o alta scara ierarhica

- „O doamna deputat in ziua in care a venit la PNL ea trebuia sa intre in Cartea Recordurilor, a facut-o in 6 ore. Dimineata la 7 spunea cat de dezastru e sa lasi tara pe mana lui Iohannis si Orban si cat de minunata e dna Dancila si la ora 1 la pranz era in spatele meu in banca. Ea in 6 ore isi schimbase parerea, ca Orban e bun si Dancila e proasta. E, uite, cu oameni de genul asta nu te poti duce la razboaie serioase, asa ca Ludovic nu ar trebui sa fie foarte surprins ca ramane cu atat de putini oameni in jur”

- „Faptul ca cei care se uita la TV se amagesc vazand cateva figuri din PD si prin asta cred ca PD a preluat PNL-ul este o gluma, deci la nivel de organizatii, de structuri teritoriale, de consilieri, PD-ul e...nu conteaza foarte mult in PNL, a disparut. Ca il vedem e Boc si Tise nu inseamna a e o miscare revansarda a PD”

- „Orban pierde pe mana lui pentru ca, culmea, acele criterii pe care le-a avut, acum l-am auzit pe el sau pe apropiatii lui ca ii reproseaza lui Citu exact lucruri pe care i le spuneam si eu lui Orban intr-o anumita masura, ca se inconjoara de yes-men-i. Asta e ghinionul, oamenii astia sunt dispusi oricand sa se mute dintr-o parte in alta. Oricine poate sa le ofere un loc bun, acolo vor fi”

- „Daca ma intrebi pe mine, cred ca n-au iesit lucrurile grele, povestile grele. Vom asista la dezvaluiri care or sa ne cam sperie pe toti. Pentru membrii PNL nu fac decat sa vulnerabilizeze partidul foarte mult. Cred ca acesta campanie va fi ca si cum nu e vorba de doi oameni din PNL, ci de doi oameni din partide diferite (...) M-am gandit la lebada neagra, se bat doi si castiga al treilea. La un moment dat, daca lucrurile vor devia prea mult si va fi sange pe pereti mai mult decat trebuie, sa apara solutia salvatoare la modul 'Nici unul, nici altul nu a facut bine partidului'. S-ar putea sa avem o lebada neagra”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.