Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunare statutară a magistraţilor din Maramureş pentru a se stabili forma protestului faţă de modificarea legilor justiţiei

magistrati

Magistraţii Tribunalului Maramureş au decis convocarea pentru marţi, 19 decembrie, a adunării generale statutare în vederea stabilirii ralierii sau nu protestului altor magistraţi din ţară faţă de modificarea legilor justiţiei, conform Agerpres. "În cursul zilei de azi ( luni) am avut o întâlnire cu colegii judecători din cadrul Tribunalului Maramureş, respectiv cu cei care activează în secţia penală şi secţia a II-a civilă(...) Cel puţin astăzi, colectivul de judecători de la Tribunalul Maramureş nu va efectua nicio formă de protest (...) O treime din efectivul de judecători au înţeles să convoace adunarea generală statutară a magistraţilor, a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, pentru mâine, la prânz, pentru ca în acest cadru regulamentar al adunării generale a judecătorilor să stabilim prin vot dacă colectivul de judecători de la nivelul Tribunalului Maramureş se raliază formei de protest a unora din colegii noştri din ţară şi sub ce formă vom înţelege să ne raliem, în cazul care vom decide acest lucru" a spus presei Daniela Waltner, purtător de cuvânt al Tribunalului Maramureş.

Acesta a mai precizat că participarea la o astfel de acţiune de protest este o decizie personală a fiecărui magistrat. "Nu se poate vorbi despre motive care ne-ar putea împiedica, dar participarea la o acţiune de protest este o decizie personală a fiecăruia dintre noi în funcţie de argumentele colegilor care au decis să participe la asemenea activităţi şi raportându-se aceste argumente la situaţia fiecăruia dintre noi. Nu putem forţa pe nimeni, nici să participe la o formă de protest şi nici să nu participe, votul adunării generale de mâine ( marţi n.red) are în primul rând rolul de a vedea în ce proporţie colectivul de magistraţi sprijină acest protest", a afirmat Daniela Waltner.

Luni la prânz în faţa Tribunalului Maramureş s-au adunat câteva zeci de cetăţeni, veniţi pentru a susţine o acţiune de protest a magistraţilor, în condiţiile un anunţ în acest sens a fost difuzat în mass media. Corina Rotaru, una dintre persoanele venite să sprijine acţiunea de protest a magistraţilor din Tribunalul Maramureş, a declarat că în urma modificării legilor anunţate de Parlament, cetăţenii nu vor mai fi protejaţi în faţa infractorilor. "Îi susţinem pentru că vreau să trăiesc într-un stat în care cetăţeanul să se simtă protejat de infractori. Vă dau un caz concret. Anul trecut, în noiembrie, o femeie a fost atacată de un infractor care a bătut-o, i-a furat o geantă cu 3.200 de lei, femeia nu a reuşit să-l recunoască, dar a fost identificat în baza filmărilor video . Dacă această probă se exclude din probele administrate în instanţă, în judecarea unui proces, este clar că foarte mulţi vor scăpa. Iar noi, ca cetăţeni, nu ne mai simţim protejaţi. Nu ni se pare normal să trăim într-un stat de tip mafiot. Nu asta am votat, nu asta am dorit, nu asta am vrut la revoluţie. Eu cred că România a fost în doliu nu numai pentru că a murit un rege, ci pentru că, se pare că în clasa politică a murit bunul simţ, măsura, decenţa. Voi veni şi mâine, dacă vor protesta mâine", a spus Corina Rotaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.