Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a decis suspendarea activităţii

justitie

Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a decis, marţi, suspendarea activităţii, potrivit Agerpres.

"Astăzi, 21.01.2020, a fost convocată Adunarea generală extraordinară a judecătorilor Curţii de Apel Cluj, având în vedere dispoziţiile Hotărârii nr. 55 din data de 16.01.2020, dată de Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru formularea unui punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraţilor. În urma analizei efectuate, Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a hotărât (...) suspendarea activităţii de judecată, între 22 ianuarie şi 28 ianuarie 2020, inclusiv, cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Curtea de Apel Cluj.

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Judecătorii clujeni au mai multe revendicări referitoare la pensiile de serviciu ale magistraţilor.

"Abrogarea textelor normative referitoare la pensiile de serviciu ale magistraţilor, în sensul propus prin propunerile legislative nr. Pl-x nr. 292/2019, aflate la Camera Deputaţilor, este susceptibilă de a afecta, în mod grav, independenţa judecătorului, ca şi componentă fundamentală a statutului acestuia şi, implicit, independenţa sistemului judiciar. Se solicită, prin urmare, încetarea procedurii de legiferare şi păstrarea actualelor dispoziţii cuprinse în Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Formularea unei solicitări către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-şi exercita, prin Secţiile Unite, prerogativa prevăzută de art. 25 alin. 1 lit. c din Legea nr. 304 /2004 privind organizarea judiciară, în sensul sesizării Curţii Constituţionale pentru un control de constituţionalitate al Legii privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor şi personalului auxiliar de specialitate, înainte de promulgarea acesteia", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.