Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea Generală a ONU începe cu o reuniune la nivel înalt pe tema drogurilor

NYMag
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a dat luni startul săptămânii la Adunarea Generală a ONU din New York cu o reuniune la nivel înalt pe tema problemei globale a drogurilor, relatează DPA preluată de Agerpres.

SUA au cerut statelor să întreprindă măsuri pentru a combate abuzul de droguri, inclusiv prin reducerea consumului, diminuarea surselor de aprovizionare şi extinderea tratamentelor.

Creşterea producţiei de droguri şi decesele asociate în SUA şi în lume este "absolut teribilă", a spus Trump. "Flagelul dependenţei de droguri face prea multe victime în SUA şi în toată lumea", a adăugat el.

Donald Trump a elogiat "acţiunea curajoasă" a altor ţări, inclusiv a noului preşedinte columbian Ivan Duque.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a vorbit despre ţintirea legăturilor dintre droguri, corupţie, arme, trafic de fiinţe umane şi reţele teroriste.

De asemenea, el a subliniat importanţa faptului de a-i considera pe consumatorii de droguri drept pacienţi şi victime, şi nu infractori.

Guterres a dezincriminat drogurile când a fost prim-ministru al Portugaliei în urmă cu 20 de ani. Această politică a dus la reducerea consumului de droguri, a incidenţei bolilor infecţioase legate de consumul de droguri şi a numărului de supradoze, a subliniat secretarul general al ONU.

În jur de 130 de ţări au semnat un plan de acţiune privind narcoticele înaintat de SUA, potrivit ambasadorului SUA la ONU, Nikki Haley.

Documentul le mai cere ţărilor sprijin pentru un plan de combatere a abuzului de droguri şi să transmită rezultatele obţinute la reuniunea Comisiei ONU privind stupefiantele din luna martie, relatează The Intercept.

Trump şi-a exprimat şi sprijinul pentru dictarea pedepsei cu moartea în cazul traficanţilor de droguri, în cadrul unui plan de combatere a dependenţei de opioide, care a fost declarată urgenţă de sănătate publică în SUA anul trecut.

De asemenea, Trump l-a lăudat şi pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, care a lansat un război împotriva drogurilor în care mii de oameni au fost ucişi, pentru că a făcut "o treabă incredibilă în problema drogurilor".

Ca ţară gazdă a sediului ONU din New York, SUA găzduiesc în mod tradiţional anual un eveniment în ziua de luni, înainte ca liderii din întreaga lume să susţină discursuri marţi. Întâlnirea de anul trecut a avut ca temă reforma ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.