Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat controversatul proiect de lege privind 'securitatea globală'

Motion Array
Franta steag

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat marţi un foarte controversat proiect de lege privind 'securitatea globală', care sancţionează difuzarea cu rea-credinţă de imagini cu poliţişti aflaţi în timpul intervenţiilor, relatează AFP.

Criticată de opozanţii săi, propunerea prezentată de majoritatea prezidenţială - LREM şi aliatul său Agir - a primit undă verde în Adunarea Naţională, de unde va merge spre examinare în Senat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, trumpiști, vina este doar la ei, pentru că au toată puterea’

Adoptarea sa în camera legislativă inferioară survine într-un context în care imagini cu poliţişti care brutalizau imigranţi şi un jurnalist au inflamat dezbaterea în ţară.

Printre cele trei articole care au aprins spiritele se află prevederea din art. 24 conform căreia publicarea de imagini ce arată poliţişti în timpul intervenţiei este pasibilă cu până la un an de închisoare şi amendă de 45.000 de euro.

Doi jurnalişti au fost arestaţi marţi la un protest la care au avut loc confruntări cu forţele de ordine în timp ce parlamentarii din Adunarea Naţională dezbăteau proiectul de lege, susţinut de preşedintele Emmanuel Macron.

Senatul are intenţia să 'corecteze' textul, a afirmat senatorul Philippe Bas, din partidul Republicanii, opoziţia de dreapta.

De altfel, chiar premierul Jean Castex, care a regretat un 'proces de intenţie', a anunţat că va sesiza Consiliul constituţional cu privire la articolul 24, la finalul procesului legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.