Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat noi reguli anticorupţie

APCE

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) s-a dotat marţi cu noi reguli de conduită pentru a consolida transparenţa şi integritatea membrilor săi, după suspiciunile de corupţie care l-au vizat pe fostul său preşedinte, spaniolul Pedro Agramunt, relatează AFP. Raportul care introduce un nou cod de conduită pentru membrii APCE a fost adoptat cu o majoritate simplă de 82 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi o abţinere.

Noile reguli vizează să 'protejeze' APCE faţă de 'orice comportament coruptibil' în interiorul său şi prevede că aleşii vor fi obligaţi să facă publică pe site-ul instituţiei lista cadourilor pe care le primesc. Ele stipulează şi cadrul raporturilor pe care membrii APCE le pot avea cu reprezentanţii grupurilor de interese (lobby), conform Agerpres.

Comisia de reglementare internă a APCE va fi însărcinată cu supravegherea regulilor de conduită şi va putea adopta sancţiuni, de exemplu excluzând un membru al misiunilor de observare a alegerilor. În caz de încălcare a regulilor de către un membru APCE, comisia va putea informa autorităţile judiciare naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.