Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adversarele româncelor la Australian Open: meci greu pentru Sorana Cîrstea. Primul an fără Halep

ava7.com
sorana cirstea

Tragerea la sorți a meciurilor de pe tabloul principal de la Australian Open a avut loc joi dimineața la Melbourne. Cele 5 jucătoare de tenis din România prezente în competiție și-au aflat adversarele.

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au început tragerea la sorți cu competiția feminină, în care Irina Begu este singurul cap de serie dintre românce, ea fiind cotată ca cea de a 27-a favorită.

Irina Begu se va confrunta în turul întâi cu chinezoaica Saisai Zheng, o jucătoare neclasificată momentan de WTA, dar care a fost pe locul 34 în clasamentul mondial, în martie 2020. Cele două s-au întâlnit de 3 ori până acum, Zheng conducând cu 2-1. Ultima victorie îi aparține lui Begu, obținută în ianuarie 2021, la Melbourne, informează Mediafax.

Sorana Cîrstea (43 WTA) o va întâlni în primul tur pe Yulia Putintseva (51 WTA), din Kazakhstan. Scorul întâlnirilor directe este 3-2 pentru Putintseva, ultima datând din mai 2019, la Nurnberg, unde Cîrstea a fost învinsă în semifinale, în condițiile în care jucătoarea din Kazakhstan era favorita principală.

Ana Bogdan (61 WTA) a primit ca adversraă în turul inaugural pe maghiara Anna Bondar (79 WTA), pe care a învins-o în singura întâlnire din circuit, în aprilie 2019, la Istanbul.

Jaqueline Cristian (143 WTA), a avut mai puțin noroc la tragerea la sorți, ea urmând să joace cu favorita numărul 3 a competiției, americana Jessica Pegula. Cele două nu s-au întâlnit până acum în circuitul mondial.

Patriciei Ţig (790 WTA) i-a fost deasemenea desemnată ca adversară un cap de serie, chineza Shuai Zhang, favorită numărul 23, cu care nu s-a întâlnit niciodată până acum în turneele profesioniste.

Simona Halep, finalistă în 2018 la Australian Open, nu va fi prezentă pentru prima oară la un turneu de Grand Slam din cauza unei suspendări dictate în urma cazului de dopaj în care este implicată.

Australian Open are loc în perioada 16 - 29 ianuarie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.