Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adversarii lui Dragnea pică pe capete în PSD

psd-dragnea

Social-democrații se războiesc la vedere în prag de alegeri. Un conflict mocnit în partid a răbufnit în spațiul public și protagoniști sunt adversarii lui Liviu Dragnea.

Preferata lui Victor Ponta pentru șefia PSD, Rovana Plumb, pierde și șefia Consiliului Național al PSD. După ce a asigurat interimatul în partid, spre nemulțumirea lui Liviu Dragnea, în perioada imediat următoare demisiei lui Ponta de la șefia PSD, Rovana Plumb a candidat împotriva lui Dragnea în Comitetul Executiv National care l-a ales pe acesta sa organizeze alegerile din PSD. După pierderea guvernării, relațiile dintre Rovana Plumb și Liviu Dragnea au fost marcate de răceală, actualul lider PSD având mereu grijă să arunce public cate o săgeată către fosta șefă interimară a PSD, cum ar fi îndemul către jurnaliști să caute la Rovana Plumb proiectul privind salarizarea unitară. În prezent președinte al CN al PSD, Rovana Plumb a anunțat că renunță la funcție la fel de subit cum s-a anunțat și organizarea unui nou Consiliu National. Surse din PSD spun că Rovana Plumb a preferat să-și anunțe retragerea pentru a nu fi supusă unui vot umilitor dată fiind notorietatea poziției lui Liviu Dragnea față de ea. În locul Rovanei Plumb vine șeful PSD Brasov, Constantin Nita, care a pierdut la Congres functia de presedinte executiv in fata lui Valeriu Zgonea. Dragnea a dat asigurări că Plumb va rămâne “în echipa de conducere a partidului” fără să ofere mai multe explicații. Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte marţi, de la ora 15.00, la Parlament. O mutare-fulger care inlatura de la butoane unul dintre pionii centrali ai mandatului lui Victor Ponta.

În paralel, un scandal fulminant are loc în organizația PSD București. Liderul PSD din Capitală, Robert Negoiță, este acuzat de trădare și i se cere demisia de urgență. Întâmplător sau nu, Negoiță s-a pus și el, la fel ca Rovana Plumb, în calea lui Liviu Dragnea. Șeful PSD Bucuresti a fost, preț de câteva ore, contracandidatul lui Liviu Dragnea la șefia PSD, provocand uluire in partid cand si-a anuntat intentia de a ajunge seful PSD si a vorbit despre persoanele cu probleme penale care conduc PSD si Guvernul, anume Liviu Dragnea si Victor Ponta. Negoita a renuntat la scurt timp la candidatura dar gestul sau l-a marcat pe Liviu Dragnea la nivel declarativ, acesta spunand ca nu stie in cine sa mai aiba incredere in partid. PSD sector 5 a vrut sa faca un miting impotria propriului sef politic, insa au fost opriti pentru moment de Liviu Dragnea. O sedinta a conducerii PSD este asteptata pentru a face lumina in acest caz, in discutii fiind organizarea unui Comitet Executiv National pentru situatia din Capitala. Deja Liviu Dragnea a anuntat decizii transante si după cum evoluează lucrurile, acestea nu par să-l avantajeze pe Robert Negoiță. Primarul sectorului 3 al Capitalei a tintit inclusiv primaria Capitalei, dar nu a gasit sprijin in partid pentru o asemenea mutare.

Surse din partid mai vorbesc despre o schimbare iminenta inclusiv a unor lideri județeni PSD. Nu este exclus, în aceste condiții, să asistăm la o posibilă perioadă a ‘cuțitelor lungi’ în partid, în urma căreia o serie de social-democrati aflati la putere in mandatul lui Victor Ponta să treacă în eșalonul doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.