Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adversarul Statelor Unite, FELICITAT de Putin: Ce i-a transmis 'Țarul' președintelui Iranului

mirror.co.uk
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat sâmbătă pe omologul său iranian Hassan Rohani pentru realegerea sa, declarându-se încrezător că Moscova şi Teheranul vor continua să lucreze pentru "menţinerea stabilităţii şi a securităţii în Orientul Mijlociu şi în lume", relatează AFP şi DPA.

Preşedintele Iranului, Hasan Rohani, a fost reales în funcţie, pentru un al doilea mandat de patru ani, cu 57% din voturile exprimate în primul tur de scrutin, desfăşurat vineri, a anunţat sâmbătă ministrul de interne, Abdolreza Rahmani Fazli.

Citește și: Pregătiri la Casa Albă pentru o eventuală punere sub acuzare a lui Donald Trump/ SURSE

Într-un mesaj de felicitare transmis sâmbătă lui Rohani, Putin "a confirmat că este dispus să continue dezvoltarea parteneriatului ruso-iranian pentru agenda bilaterală precum şi internaţională", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Putin şi-a exprimat de asemenea încrederea că Moscova şi Teheranul îşi vor continua activitatea în spiritul "menţinerii stabilităţii şi a securităţii în Orientul Mijlociu şi în lume" şi că acordurile economice încheiate în timpul vizitei în martie în Rusia a preşedintelui Rohani vor fi puse în aplicare cu succes.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

Rusia şi Iranul sunt aliaţi fideli ai regimului de la Damasc, iar Moscova a intervenit militar în Siria din 30 septembrie 2015, conform Agerpres.

Reuniunea din martie dintre Putin şi Rohani s-a concentrat în special pe relaţiile economice strânse dintre Rusia şi Iran în domeniul energiei şi industriei. Rusia, care a construit în Iran centrala nucleară de la Bushehr, urmează să construiască alte nouă reactoare în această ţară în următorii ani. Moscova a furnizat de asemenea Teheranului în 2016 sistemul de apărare aeriană S-300.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.