Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP: 18.951.721 de alegători figurau în 2 octombrie în Registrul electoral, din care 672.187 au domiciliul în străinătate

www.realitatea.net
vot, referendum

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral până marţi, 2 octombrie, este de 18.951.721, din care 672.187 de cetăţeni români au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, a transmis Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Pentru referendumul din 6-7 octombrie, în ţară vor fi 18.662 de secţii de votare, iar în străinătate 377, informează News.ro.

Potrivit AEP, 18.279.534 de alegători au domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie, din care 16.781.333 sunt posesori de carte de identitate.

AEP precizează că numărul cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, valabil la 2 octombrie, este cu 5.892 mai mic faţă de ultima informare transmisă în 24 septembrie, când erau înscrişi în registrul electoral 18.285.426 alegători, diferenţa apărând ca urmare a radierilor făcute de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia şi a radierilor primite de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD).

AEP mai spune că 672.187 de cetăţeni români au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, fiind posesori de paşaport CRDS.

Pentru referendumul din 6-7 octombrie în ţară vor fi 18.662 de secţii de votare, iar în străinătate 377, secţiile de votare din străinătate fiind organizate de către Ministerul Afacerilor Externe.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.