Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP: '282 de alegători români din afara ţării s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro: 214 au optat pentru votul prin corespondenţă'

AEP
AEP Autoritatea Electorala Permanenta

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)anunţă că, până vineri, 282 de alegători români din afara ţării s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, dintre care 214 au optat pentru votul prin corespondenţă. De asemenea, AEP anunţă că, la închiderea chestionarului de evaluare a experţilor electorali din străinătate implicaţi în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019, opinia majoritară a acestora este că modul de organizare şi desfăşurare a scrutinului prezidenţial în afara ţării a fost foarte bun, potrivit news.ro.

”Precizăm că, pentru alegerile parlamentare din acest an, până astăzi, 3 aprilie 2020, ora 16:00, un număr de 282 de alegători români din afara ţării s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, din care 214 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 69 pentru votul la secţia de votare. Preşedintele AEP recomandă tuturor cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate să opteze cu încredere pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri”, a transmis, vineri, AEP.

Potrivit legislaţiei în vigoare, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare începe la data de 1 aprilie a anului în care au loc alegerile parlamentare şi se termină la data expirării a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Citește și: Vești mari! Valoarea acestor tichete va fi dublată

De asemenea, AEP anunţă că, la închiderea chestionarului de evaluare a experţilor electorali din străinătate implicaţi în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019, opinia majoritară a acestora este că modul de organizare şi desfăşurare a scrutinului prezidenţial în afara ţării a fost foarte bun.

Astfel, dintre cei 541 de preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi locţiitori ai acestora care au completat chestionarul (dintr-un total de 1670), peste 70% au acordat note de zece (44,9%) şi de nouă (27%) modului de organizare a procesului electoral.

”De remarcat faptul că absolut toţi respondenţii au apreciat ca foarte utilă (93,5%) şi utilă (6,5%) utilizarea semnăturii electronice a alegătorilor în secţiile de votare din străinătate, procedură folosită în premieră la scrutinul prezidenţial din anul 2019. De aprecieri pozitive din partea majorităţii preşedinţilor birourilor electorale ai secţiilor de votare din străinătate şi a locţiitorilor acestora s-a bucurat şi măsura organizării votării la secţiile de votare pe durata a trei zile (67,5%)”, a mai transmis AEP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.