Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP a lansat în dezbatere publică proiectul pentru aprobarea procedurii de acreditare la alegerile prezidenţiale

AEP
AEP Autoritatea Electorala Permanenta

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat în dezbatere publică proiectul pentru aprobarea procedurii de acreditare la alegerile prezidenţiale, potrivit Agerpres.

"Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare şi a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019", se arată într-un comunicat al AEP. 

Prin acest proiect de hotărâre se propune stabilirea procedurii de acreditare a asociaţiilor, fundaţiilor şi instituţiilor mass-media din România care pot desemna observatori interni sau reprezentanţi mass-media; a procedurii de acreditare a observatorilor internaţionali şi a reprezentanţilor mass-media străine; a modelelor documentelor de acreditare; a modelelor ecusoanelor observatorilor interni; a modelelor ecusoanelor reprezentanţilor mass-media din România.

Citește și: USR Bucureşti solicită de urgenţă Primăriei sectorului 3 să stopeze 'îngroparea' Parcului Pantelimon

De asemenea, prin proiectul menţionat se stabileşte că prevederile art. 47 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi dispoziţiile art. 89 şi art. 90 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare se aplică în mod corespunzător. 

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro miercuri şi poate fi consultat la secţiunea Legislaţie electorală - Transparenţă decizională. 

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail cabinetpresedinte@roaep.ro până pe 2 septembrie, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.