Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP intră TARE PESTE Guvernul Orban și cere o clarificare de ULTIMĂ ORĂ în OUG privind modificarea alegerilor locale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot coada vot votare sectie de votare sectie

Autoritatea Electorală Permanentă cere, de urgență, modificarea OUG privind alegerile locale. AEP anunţă că a elaborat şi lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea AEP nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale. Concret, cei de la AEP cer ca numele candidatului propus de fiecare partid pentru șefia unui consiliu județean să fie trecut în subsolul paginii.

Citește și: BREAKING Luptătorii de la trupele speciale au DESCINS la mai multe primării din Olt

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, proiectul de hotărâre urmăreşte menţionarea expresă a preşedintelui consiliului judeţean în cadrul a două note de subsol din anexa la Hotărârea AEP nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale, fără a modifica modelul propriu-zis al listei susţinătorilor.

"Introducerea acestei menţiuni exprese se impune în contextul în care, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 40/2019, Guvernul a instituit procedura alegerii directe a preşedinţilor consiliilor judeţene, prevăzând în mod corelativ faptul că pentru fiecare candidat la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să prezinte o listă de susţinători. Întrucât Hotărârea AEP nr. 1/2016 nu conţine menţiuni exprese referitoare la aplicabilitatea acesteia în situaţia candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, este necesară corelarea acesteia cu evoluţia cadrului legal primar", precizează sursa citată.

Proiectul de hotărâre a Autorităţii Electorale Permanente a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro şi poate fi consultat la secţiunea "Legislaţie electorală - Transparenţă decizională". Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail departamentul.legislativ@roaep.ro până la data de 24 februarie, informează AEP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.