Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP: 'Proiect privind unele măsuri pentru buna organizare a alegerilor din 26 mai, în dezbatere publică'

AEP

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat şi lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind unele măsuri pentru buna organizare a alegerilor europarlamentare din 26 mai, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Frans Timmermans transmite un avertisment pentru România:’Aș vrea să avertizez România să nu dea OUG pentru a crea impunitate pentru funcționarii de rang înalt care au probleme cu legea’

Potrivit unui comunicat al AEP, proiectul de hotărâre stipulează măsuri tehnice precum operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, cu luarea în considerare a aspectelor specifice alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European; aplicarea corespunzătoare a metodologiilor emise de Autoritatea Electorală Permanentă în aplicarea prevederilor legale privind Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, precum şi secţiile de votare.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

Proiectul mai prevede stabilirea modelului listei electorale permanente şi a normativelor privind ştampilele cu menţiunea "VOTAT".

De asemenea, prezentul proiect urmăreşte ca prevederile art. 49 alin. (1), (4) şi (5) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, să se aplice în mod corespunzător la alegerile pentru Parlamentul European.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

Proiectul este subsecvent OUG 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 şi Deciziei Biroului Electoral Central din 29 martie privind organizarea activităţii de verificare şi centralizare a proceselor-verbale utilizate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din 26 mai.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro şi poate fi consultat la secţiunea ''Legislaţie electorală - transparenţă decizională''.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise până pe 12 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.