Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeronavă SUA vine în România pentru exerciții de luptă antisubmarin

avion

O aeronavă P-3C Orion aparținând Batalionului de Patrula 9 al Forțelor Navale ale S.U.A. ajunge la Constanța, România, în 11 octombrie, 2015, pentru trei zile de exerciții de luptă antisubmarin alături de Forțele Navale ale României.

Membrii  Forțelor Navale ale Statelor Unite și României vor analiza și exersa tactici, tehnici și proceduri de strategie de luptă antisubmarin pentru a spori interoperabilitatea și capacitatea comună de a asigura securitatea și stabilitatea în Marea Neagră.

“Îmbunătățirea permanentă și exersarea strategiilor de lupta antisubmarin cu aliații NATO precum România este o prioritate pentru flota noastră și pentru Alianța Nord-Atlantică”, a declarat capitanul Bryan Durkee, comandant al Forței de Intervenție (CTF) 67, care coordonează aeronavele de patrulă maritimă în teatrele de operațiuni.

“Participarea aeronavelor noastre la antrenamente cu aliații din Marea Neagră și cu partenerii noștri este o misiune permanentă a Flotei a 6-a a SUA. Interacțiuni precum acestea sporesc cunoștințele profesionale ale tuturor celor implicați și le oferă acestora ocazia să împărtășească inovațiile tactice și practice și să faciliteze interoperabilitatea,” a adăugat acesta.

Flota a 6-a a Forțelor Navale ale SUA din Europa/Africa, cu sediul de comandă la Napoli, in Italia, desfășoară o gamă largă de operațiuni navale, adesea comune sau întrunite în cooperare cu aliați și parteneri instituționali pentru a promova interesele naționale ale SUA și securitatea și stabilitatea în Europa și Africa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.