Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul Cluj atinge un nou record: 3 milioane de pasageri și devine primul aeroport regional din România

zbordirect.com
Avram Iancu aeroport cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a înregistrat vineri pasagerul cu numărul 3.000.000 în anul 2023 şi devine astfel primul aeroport regional din România care depășește acest prag.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj şi compania Tarom au sărbători vineri, în premieră absolută, pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat pe aeroportul clujean, în anul 2023, potrivit mediafax.

Potrivit reprezentanților aeroportului, atingerea acestui record din punct de vedere al traficului de pasageri are o dublă semnificație: recuperarea traficului de pasageri înregistrat înainte de pandemie și depășirea celui mai bun an de până acum, 2019, precum și faptul că, este pentru prima dată când un aeroport regional din România depășește acest prag semnificativ de pasageri înregistrați într-un an calendaristic.

„Marcăm astăzi în premieră absolută reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare de pe aeroport, printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii noştri şi anume depăşirea pragului de 3.000.000 de pasageri. Dacă în anul 1996, aeroportul înregistra aproximativ 32.000 pasageri anual, iată că acum, în anul 2023, traficul a crescut de 100 de ori, atingându-se recordul absolut de 3 milioane de pasageri înregistraţi într-un singur an calendaristic”, a spus david Ciceo, directorul aeroportului.

„Tarom, în cei peste 60 de ani de operare a cursei interne București- Cluj-Napoca, marchează aniversarea partenerului său, Aeroportul Internațional Cluj, și anunță că pentru aceasta destinație tot mai aleasă de pasagerii români și internaționali, va suplimenta numărul curselor, de la 1.037, în 2023, la 1.250, în 2024. În intervalul ianuarie-octombrie 2023 au fost operate 10.546 de curse regulate, din care 4.307 curse interne, Clujul având un procent de 24% dintre acestea. Din totalul pasagerilor acestui an, înregistrați la final de octombrie a.c., respectiv 1.997.000, 624.256 au fost pe curse interne, dintre care 185.643 au ajuns pe aeroportul clujean”, a spus Narcis Obeadă, directorul comercial al Tarom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.