Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul din Damasc a fost din funcţiune de către armata israeliană: atac aerian cu rachete din direcţia Golanului sirian ocupat

defenseromania.ro
atac israel siria

Aeroportul din Damasc a fost din nou ţinta unor atacuri aeriene israeliene, care l-au scos din funcţiune duminică, la câteva ore după ce zborurile au fost reluate în urma unui atac similar de luna trecută, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP, citat de Agerpres.

"Forţele aeriene israeliene au efectuat o nouă lovitură duminică după-amiază, vizând aeroportul internaţional Damasc (...), scoţându-l din nou din funcţiune", a raportat OSDO.

Raidul a vizat pistele, potrivit OSDO, care a raportat şi zgomote de explozii provenind din direcţia unui aeroport militar din Mazze, într-un alt sector al capitalei. Un ofiţer şi alţi doi membri ai personalului au fost răniţi în lovitura care a vizat "o bază a forţelor de apărare aeriană din zona Mazze", a declarat OSDO mai târziu.

Locul de unde au acționat israelienii

O sursă militară a precizat, într-o declaraţie reprodusă de agenţia oficială de ştiri Sana, că în jurul orei 16:50 (13:50 GMT), "inamicul sionist a efectuat un atac aerian cu rachete din direcţia Golanului sirian ocupat". Raidul a vizat "Aeroportul Internaţional Damasc şi anumite puncte din regiunea Damasc", scoţând aeroportul din funcţiune şi provocând "pierderi materiale", potrivit agenţiei. Apărarea antiaeriană a "distrus cea mai mare parte" din rachete, se adaugă în comunicat.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria de la începutul războiului civil din această ţară, în 2011, vizând poziţii ale armatei siriene şi ale grupurilor afiliate Iranului, precum Hezbollah-ul libanez.

Aceste lovituri s-au înmulţit după începerea războiului între Israel şi Hamas, pe 7 octombrie.

Israelul comentează rar loviturile sale asupra Siriei, dar spune că prin aceste atacuri vrea să împiedice Iranul să îşi consolideze poziţia la graniţele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.