Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul din Miami, luat cu asalt de flori din America de Sud în Ziua Îndrăgostiților

europafm.ro
ziua indragostitilor

Deși Ziua Îndrăgostiților nu este cunoscută ca o perioadă aglomerată pentru călătoriile aeriene, este o perioadă aglomerată la Aeroportul Internațional Miami, unde multe dintre florile proaspete tăiate ale națiunii sosesc din America de Sud, potrivit AP.

Aproximativ 90% din trandafirii și florile proaspete tăiate care se vând de Ziua Îndrăgostiților în Statele Unite trec prin Miami, potrivit U.S. Customs and Border Patrol. Aceștia sosesc cu sute de zboruri care aterizează la Miami în drumul lor spre florării și supermarketuri din SUA și Canada. Acest lucru echivalează cu aproximativ 18.000 de tone de flori care trec prin Miami, potrivit mediafax.

„În acest sezon am transportat aproximativ 460 de milioane de flori din Ecuador și Columbia”, a declarat luni Diogo Elias, vicepreședinte senior al Avianca Cargo, în timpul unei conferințe de presă la Miami.

Printre cele mai exportate flori în acest sezon de către compania aeriană s-au numărat trandafirii și garoafele din Bogota; pompoanele, hortensiile și crizantemele din Medellin; și trandafirii, garoafele și gipsofilele din Quito, a precizat Avianca într-un comunicat.

Sezonul îndrăgostiților a început, de fapt, la mijlocul lunii ianuarie și se încheie miercuri. În această perioadă de trei săptămâni, florile au sosit la Miami cu aproximativ 300 de zboruri, a declarat Elias.

Și aici intră în joc specialiștii în agricultură de la U.S. Customs and Border Protection. La aeroport, aceștia verifică mănunchiurile de flori pentru a preveni introducerea în țară a unor plante potențial dăunătoare, a unor dăunători și a unor boli ale animalelor străine.

Treaba lor este să se asigure că importurile de flori nu conțin tipurile de dăunători exotici și boli ale animalelor străine care au provocat anual pierderi economice și de mediu în valoare de 120 de miliarde de dolari în Statele Unite, a declarat Danny Alonso, directorul portului aeroportului.

Până la 8 februarie, specialiștii în agricultură au procesat aproximativ 832 de milioane de tulpini de flori tăiate, au inspectat 75.000 de cutii de mostre de flori tăiate și au interceptat 1.100 de dăunători ai plantelor, a spus el. În aceeași perioadă a anului trecut, specialiștii au procesat peste 861 de milioane de tulpini de flori, ceea ce a dus la interceptarea a 932 de dăunători de plante.

„Este una dintre cele mai solicitante perioade ale anului pentru personalul nostru de aici”, a spus Alonso.

Și odată ce graba de Valentine's se va fi terminat, toți cei implicați vor putea să respire puțin înainte de a începe planificarea pentru următoarea mare zi a florilor din Statele Unite - Ziua Mamei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.