Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul din Sankt Petersburg a fost redeschis. Armata rusă spune că s-au făcut exerciții

vestidinrusia.ro
Avion rusesc

Zborurile de pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg au fost reluate, iar armata rusă a anunțat că a efectuat exerciții de apărare aeriană cu avioane de interceptare, transmite Reuters.

Într-o declarație emisă la aproximativ o oră după ce zborurile au fost reluate, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a efectuat exerciții, care au implicat trimiterea de avioane de luptă, în spațiul aerian vestic al Rusiei.

„În timpul antrenamentelor, forțele de apărare aeriană au lucrat la detectarea, interceptarea și identificarea țintelor, precum și la interacțiunea cu serviciile de urgență și agențiile de aplicare a legii", potrivit agențiilor ruse de presă, care citează ministerul.

Exercițiile nu au fost anunțate anterior și au determinat mai multe zboruri să se reorienteze, iar companiile aeriene să reprogrameze planurile de zbor pentru restul zilei.

Datele de pe site-ul FlightRadar24 au arătat că mai multe zboruri care se îndreptau spre Sankt Petersburg s-au întors la destinație marți dimineața, în timp ce închiderea spațiului aerian a afectat, de asemenea, zborurile în drum spre exclava rusă Kaliningrad, care necesită ca avioanele să survoleze Sankt Petersburg.

Până la ora locală 12.00, zborurile au fost reluate spre Sankt Petersburg, iar aeronavele au reînceput să aterizeze și să decoleze pe aeroport.

Într-un briefing după reluarea zborurilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze cauzele întreruperii care a durat o oră, dar a declarat că președintele Vladimir Putin a fost informat despre situație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.