Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul Heathrow i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury

news.ro
omagiu freddie mercury

Aeroportul Heathrow i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury, miercuri, când muzicianul britanic ar fi împlinit vârsta de 72 de ani, scrie news.ro.

British Airways şi transportatorii de bagaje din aeroportul Heathrow au realizat un moment coregrafic pe piesa „I Want To Break Free”, pentru a onora memoria „fostului nostru coleg”.

„Înainte de a deveni Freddie Mercury, Farrokh Bulsara (numele său real, n.r.) şi-a început cariera la Heathrow”, este mesajul din debutul videoclipului. „Este ziua lui Freddie Mercury. În onoarea fostului nostru coleg, am făcut această coregrafie. O să vă placă”.

Echipa a lucrat pentru aceasta cu un coregraf de la emisiunea „Strictly Come Dancing”. Bărbaţii - toţi cu mustăţi - poartă jachete galbene şi se folosesc trollere de aceeaşi culoare.

Freddie Mercury a lucrat ca hamal la aeroportul Heathrow înainte să se alăture trupei Queen, în 1970.

Citește și: Thrillerul horror 'The Nun', filmat integral în România, va fi lansat vineri pe marile ecrane din ţară

Un alt mod de a-i aduce un tribut muzicianului este acela că în aeroport este ascultată muzica trupei Queen, iar un stand cu obiecte promoţionale Queen a fost amplasat la Plecări.

Pasagerii cu nume de Freddie, Frederick sau Farrokh au beneficii din partea British Airways.

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce). După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza SIDA, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 - 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers. Din 2011, formaţia britanică a început o colaborare cu solistul american Adam Lambert.

Cu 15 albume de studio, trupa Queen a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001 şi primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2002. Doi ani mai târziu, Queen a fost inclusă în UK Hall of Fame. Albumele formaţiei au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Filmul biografic „Bohemian Rhapsody” va fi lansat în cinematografe pe 24 octombrie.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.