Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul Henri Coandă inaugurează noua platformă de parcare a aeronavelor

www.libertatea.ro
Aeroport Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti inaugurează, marţi după-amiaza, noua platformă de îmbarcare-debarcare nr. 1 de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a cărei capacitate a fost extinsă cu circa 10%, iar aeronava TAROM RO 382 Paris - Bucureşti va fi parcată şi întâmpinată cu salutul cu apă.

Noua parcare a aeronavelor are suprafaţa de 15.865 de metri pătraţi, iar costul lucrărilor de extindere pentru întreaga zonă a fost de 21.471.180 lei (inclusiv TVA), potrivit Agerpres.

Investiţia a vizat realizarea a patru poziţii de parcare pentru aeronave cu litera de cod C (de tip Boeing B737, Airbus A320 sau similare), cu o suprafaţă de aproape 16.000 de metri pătraţi, precum şi a instalaţiilor necesare operării acestora.

Iniţial, lucrările au fost demarate pe 18 martie 2019, dar contractul a fost reziliat întrucât executantul nu a respectat clauzele contractuale referitoare la termenul de realizare.

Ulterior, a fost lansată o nouă procedură de achiziţie publică, fiind elaborate expertiza tehnică şi documentaţia necesară, iar pe data de 8 septembrie 2022 au reînceput lucrările la acest obiectiv de investiţii. Demararea procedurii de recepţie a lucrărilor de extindere a avut loc pe 17 mai 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.