Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroporturile europene renunță la mască din 16 mai

Moscow Times
Şeremetievo aeroport rusia

Purtarea măștilor în aeroporturile europene și pe zboruri „nu mai este recomandată", informează Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Măsura, anunțată de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) și ECDC, urmează să intre în vigoare pe 16 mai.

AESA a declarat că speră ca decizia să marcheze „un pas mare înainte pentru normalizarea transportului aerian".

Ambele autorități le transmit, însă, călătorilor că, în ciuda ridicării acestei reguli, masca rămâne „una dintre cele mai bune protecții" împotriva COVID-19.

Pasagerilor vulnerabili li s-a spus că ar trebui să continue să poarte masca, iar călătorilor li se va cere să respecte distanța socială în zonele interioare, anunță Sky News.

Cu toate acestea, operatorii aeroportuari au fost sfătuiți să nu impună nicio măsură de distanțare dacă duce la blocaje, a declarat directorul ECDC, Andrea Ammon.

Odată ce obligativitatea măștii va fi ridicată, companiile aeriene vor putea să își pună în aplicare propriile reguli. Companiilor aeriene li s-a spus să încurajeze pasagerii să folosească măști pe zborurile către sau dinspre destinații în care încă se aplică obligativitatea purtării măștilor în transportul public.

„Începând de săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în toate cazurile în călătoriile cu avionul”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky, adăugând: „Este o ușurare pentru noi toți faptul că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță sanitară."

Italia, Franța, Bulgaria și alte țări europene au relaxat deja multe restricții COVID, iar o serie de companii aeriene din SUA au renunțat la mască.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.