Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroporturile locale au înregistrat în această vară 6,7 milioane de pasageri, o scădere faţă de 2019

telegraph.md
zboruri trafic aerian avion avioane calatorii

Aeroporturile locale au înregistrat în această vară 6,7 milioane de pasageri, ceea ce înseamnă o scădere de 2,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, anul de referinţă pentru industria aviatică, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Cu toate că anul 2022 a fost unul foarte aglomerat pentru aeroporturile locale, cât şi pentru cele europene, revenirea la nivelul din 2019 este aşteptată abia anul viitor. Vara acestui an a fost una plină de provocări pentru industria aviatică europeană, având în vedere că mulţi dintre angajaţii companiilor aeriene şi de handling au fost fie daţi afară, fie au plecat către alte industrii. La aceste deficite de personal se adaugă şi cererea foarte mare din acest an, având în vedere că oamenii au putut călători fără restricţii după doi ani în care au stat mai mult acasă. Toate aceste aspecte au dus la anulări de curse, la întârzieri masive şi nu în ultimul rând la bagaje pierdute, potrivit Mediafax.

Cel mai mare aeroport din ţară, Aeroportul Otopeni, a înregistrat în vara acestui an aproape 4 milioane de pasageri, fiind urmat de terminalul din Cluj, care a avut aproape 900.000 de pasageri în doar trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.