Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroporturile saudite, sub asediul dronelor lansate de rebelii houthi: 12 civili au fost răniți în sudul regatului

The National
houthi

Distrugerea unei drone care viza un aeroport din sudul Arabiei Saudite s-a soldat miercuri cu 12 răniţi, au anunţat autorităţile, într-un moment în care luptele se intensifică împotriva rebelilor houthi în Yemenul vecin, relatează AFP.

Rebelii houthi, apropiaţi de Iran, lansează constant atacuri cu drone şi rachete asupra bogatului regat saudit, în condiţiile în care Riadul conduce din 2015 o coaliţie militară în Yemen pentru a sprijini forţele guvernamentale împotriva rebelilor.

"Douăsprezece civili de naţionalităţi diferite au fost răniţi pe aeroportul Abha după ce apărarea saudită a distrus o dronă lansată în direcţia sa", a anunţat coaliţia, citată de agenţia oficială saudită SPA.

"Vom lua măsuri operaţionale ferme pentru a răspunde ameninţării care vizează aeroporturile civile şi călătorii", a dat asigurări coaliţia, adăugând că traficul a fost reluat.

Situat în sud-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de de frontiera cu Yemen controlat în mare parte de rebelii houthi, aeroportul Abha este vizat cu regularitate de aceştia, deşi de obicei aceste tentative nu se soldează cu victime.

În Jazan, o regiune frontalieră cu Yemenul vizată şi ea frecvent, două persoane au murit şi şapte au fost rănite la sfârşitul lui decembrie, în primul atac soldat cu victime în Arabia Saudită revendicat de rebelii din Yemen în peste trei ani.

Războiul din Yemen a provocat una dintre cele mai grave catastrofe umanitare din lume. Potrivit ONU, în şapte ani de conflict, cel puţin 377.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, în mare majoritate din cauza consecinţelor indirecte ale luptelor, precum foametea şi bolile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.