Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerea Magniţki - Rusia ripostează după sancţiunile britanice

en.kremlin.ru
Vladimir Putin

Rusia a anunţat sâmbătă interdicţia de intrare pe teritoriul ei pentru 25 de responsabili britanici, drept represalii pentru sancţiunile pe care Londra le-a instituit împotriva Moscovei în luna iulie în cadrul afacerii Magniţki, cazul unui jurist rus decedat în detenţie în 2009 după ce a demascat un caz de corupţie în care erau implicaţi membri ai guvernului rus, relatează AFP, conform agerpres.ro.

''Ca răspuns la acţiunile inamicale ale autorităţilor britanice şi plecând de la principiul reciprocităţii, partea rusă a decis instituirea de sancţiuni personale împotriva a 25 de responsabili din Marea Britanie, cărora li s-a interzis intrarea în Rusia'', menţionează într-un comunicat MAE rus.

Simona Halep explică ce simptome a resimțit din cauza Covid-19: Cine nu crede în boală greșește!


Guvernul de la Londra a anunţat la începutul lunii iulie sancţiuni împotriva a 25 de responsabili ruşi, în cadrul unui nou mecanism creat de Londra pentru sancţionarea încălcării drepturilor omului. Averile acestora în Marea Britanie au fost îngheţate şi li s-a interzis intrarea în această ţară.

Printre aceşti responsabili ruşi, acuzaţi de autorităţile britanice că ar avea legătură cu moartea juristului Serghei Magniţki, se numără şi Alexandr Bastrikin, care conduce Comitetul de anchetă, un organism subordonat Kremlinului însărcinat cu desfăşurarea principalelor investigaţii judiciare.

Rusia a denunţat din nou sâmbătă sancţiuni britanice impuse sub ''pretexte inventate şi absurde'' şi o ''tentativă de presiune asupra sistemului judiciar rus''. ''Reiterăm apelul nostru către autorităţile britanice să renunţe la linia de confruntare complet nefondată faţă de ţara noastră'', mai notează MAE rus în textul difuzat.

Serghei Magniţki a decedat în arest preventiv la vârsta de 37 de ani, în noiembrie 2009. El a fost arestat după ce a denunţat o importantă reţea de corupţie în detrimentul Hermitage Capital, fond de investiţii creat la Moscova de un om de afaceri american. Magniţki lucra atunci pentru serviciul fiscal al unei case de avocatură din Moscova care avea printre clienţi şi Hermitage Capital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.