Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Afacerea se realizează peste capul Parlamentului' − scriitorul Alexandru Petria, după anunțul Franței și al SUA privind trimiterea de soldați în România

arhiva personala
Alexandru Petria

Franţa este pregătită să contribuie cu soldați la misiunile NATO din Europa de Est, inclusiv în România, a declarat miercuri preşedintele Emmanuel Macron, într-un discurs rostit la un comandament militar. De asemenea, și președintele Joe Biden a anunțat că o să trimită mai mulți soldați în România.

Anunțul celor două state e văzut cu scepticism de scriitorul român Alexandru Petria.

„America anunță că suplimentează trupele din România, ca să ne apere de o ipotetică amenințare rusească. Și Franța a susținut că trimite militari. Este interesant cum afacerea se realizează peste capul Parlamentului, singura instituție în măsură să decidă, da ori nu. Țară de bambilici, politruci de pus pe făraș”, a comentat Alexandru Petria, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, salută decizia Franței de a contribui cu soldați în România. Aurescu susține că acțiunea e rezultatul „notabil” al eforturilor „constante ale Președintelui Klaus Iohannis”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.