Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Afaceri' de familie: Un tată și cei doi copii ai săi au recrutat tinere pentru prostituție

Tagespiegel
prostitutie

Un tată, cei doi copii ai săi și o femeie au recrutat tinere în scopul exploatării sexuale, în locații din România. Fetele erau obligate, prin violență fizică și psihică, să se prostitueze.

Procurorii DIICOT Brașov au reținut, pe 13 decembrie, pentru o perioadă de 24 de ore, patru persoane, trei din aceeași familie, respectiv un tată și cei doi copii ai săi, pentru trafic de persoane, scrie mediafax.ro.

În acest an, unul dintre ei a recrutat o fată prin metoda loverboy ( simularea unor sentimente de iubire și a intenției de a întemeia o familie) în scopul obținerii de beneficii financiare, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției, informează DIICOT.

De asemenea, o femeie cercetată în dosar, profitând de starea de vulnerabilitate a altei persoane vătămate (situația materială precară, lipsa educației, mediu defavorizat) a recrutat, în același scop, o altă persoană vătămată.

Ulterior, cele două victime au fost duse și adăpostite în diferite locații închiriate în orașele Vaslui, Brăila și Brașov, unde au fost obligate prin acte de violență fizică și psihică să practice prostituția.

Pe 13 decembrie, una dintre victime a reușit să fugă și a sesizat poliția.

La percheziții a fost găsită și cealaltă victimă, precum și cei patru inculpați.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că sumele de bani provenite din activitatea infracțională au fost însușite integral de către inculpați. Aceștia au fost arestați preventiv pe o durată de 30 zile, măsurile fiind dispuse la 14.12.2023 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov”, adaugă DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.