Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile bogaților rămân numai în familie: Bernard Arnault și-a numit fiica și un locotenent șefi la Louis Vuitton și Christian Dior

bernard arnault

Președintele și directorul general al LVMH Bernard Arnault a remaniat conducerea imperiului său de bunuri de lux, sporind controlul familiei sale prin numirea fiicei sale, Delphine, la conducerea Christian Dior, și numind un nou șef pentru Louis Vuitton, scrie Reuters. Pietro Beccari, care a fost șeful Dior din 2018, îl înlocuiește pe Michael Burke, 65 de ani, care a fost mult timp CEO al Louis Vuitton.

Acțiunile LVMH, cea mai valoroasă companie din Europa, cu o valoare de piață de 380 de miliarde de euro, au crescut cu până la 2%, atingând noi maxime. Acțiunile companiilor de lux au fost impulsionate recent de relaxarea restricțiilor COVID-19 în China, o piață cheie.

Delphine Arnault, în vârstă de 47 de ani, a lucrat la Louis Vuitton în ultimul deceniu alături de Burke și anterior a petrecut o duzină de ani la Dior.

Burke, care este cel mai longeviv locotenent al lui Bernard Arnault și a fost, de asemenea, președinte al Tiffany, va continua să lucreze alături de Arnault, a precizat compania într-un comunicat, fără a detalia. Unul dintre cei mai influenți directori din industria modei, Burke a supravegheat creșterea fulminantă a Louis Vuitton, cea mai mare marcă de lux din lume, jucând un rol cheie, de exemplu, în ridicarea stilurilor de stradă la rang de lux în ultimii ani.

Între timp, Beccari, care a condus anterior și marca Fendi, deținută de LVMH, a crescut de trei ori vânzările la Christian Dior, ajungând la 6,6 miliarde de euro în timpul mandatului său, potrivit estimărilor Citi. LVMH nu oferă o defalcare a vânzărilor anuale ale mărcilor sale. Schimbările anunțate, care intră în vigoare în februarie, urmează numirii recente a lui Antoine Arnault, fiul cel mare al lui Bernard Arnault, la conducerea holdingului de familie, înlocuindu-l pe veteranul executiv Sidney Toledano.

Înăsprirea controlului familiei asupra imperiului său vine, de asemenea, pe fondul unui val de succesiuni de profil înalt în alte companii de modă din Europa.

Bernard Arnault, în vârstă de 73 de ani, nu a dat niciun semn că ar intenționa să se retragă în curând, iar compania a ridicat anul trecut vârsta maximă a directorului său general de la 75 de ani la 80 de ani.

Delphine și Antoine, în vârstă de 45 de ani, sunt copii din prima căsătorie a lui Arnault.

Alexandre Arnault, în vârstă de 30 de ani, este director executiv la Tiffany, în timp ce Frederic Arnault, în vârstă de 28 de ani, este directorul general al unei alte mărci din grup, TAG Heuer. Cel mai tânăr copil, Jean Arnault, în vârstă de 24 de ani, conduce marketingul și dezvoltarea de produse pentru divizia de ceasuri a Louis Vuitton.

Ca parte a schimbărilor de management, compania reunește, de asemenea, Tiffany în divizia de ceasuri și bijuterii, sub conducerea lui Stephane Bianchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.