Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi servicii de piaţă au crescut, în ianuarie

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor au înregistrat o creştere cu 3,8%, ca serie brută, în ianuarie 2020, faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni potrivit Agerpres.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în ianuarie 2020, comparativ cu aceeaşi lună din 2019, a înregistrat o creştere cu 3,8% datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+70,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+21,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,8%). Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 2,1%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2020 a înregistrat o creştere cu 4,2%, faţă de luna ianuarie 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,5% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2019, creştere susţinută de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+22,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+14,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,0%) şi de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2020 a crescut cu 14,7%, comparativ cu luna ianuarie 2019.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 22,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-34,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,9%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 7,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-12,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-11,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-5,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,7%). Creşteri au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,6%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.