Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile din industrie au înregistrat o scădere de 7,6% în primele 11 luni din 2020

news.ro
industrie

Cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a scăzut cu 7,6% în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de perioada similară din 2019, declinul fiind generat de industria extractivă, care s-a contractat cu 12,1%, şi de industria prelucrătoare (minus 7,5%), potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

"În noiembrie 2020, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă cu 4,6%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 1,2%. În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 7,6%", se arată în comunicatul INS transmis AGERPRES.

Pe marile grupe industriale, după 11 luni din 2020, scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-33,8%), industria bunurilor de capital (-8,6%), industria bunurilor intermediare (-3,8%) şi industria bunurilor de uz curent (-3,1%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 2,6%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut, pe total, cu 4,6%, ca urmare a declinului înregistrat în industria prelucrătoare (-4,8%). Industria extractivă a crescut cu 2,1%.

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-7%), industria bunurilor intermediare (-6,5%), industria bunurilor de uz curent (-6%) şi industria bunurilor de capital (-3%). Industria energetică a crescut cu 2,8%.

Faţă de luna noiembrie a anului 2019, afacerile din industrie au crescut, pe ansamblu, cu 1,2%, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+1,6%). Industria extractivă a scăzut cu 9,5%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+13,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%) şi industria bunurilor intermediare (+1,6%). Scăderi au înregistrat: industria energetică (-30,5%) şi industria bunurilor de uz curent (-8%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.