DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Afaceristul sibian, replică DURĂ pentru Olguța Vasilescu: N-a înţeles funcţionarea sistemului fiscal

inquamphotos.com / Alexandru Busca
olguta vasilescu tribunal

Continuă disputa pe tema indemnizatiilor pentru creşterea copilului. Bărbatul din Sibiu care anul trecut a primit o indemnizaţie de 35.000 euro spune că ministrul muncii nu a înţeles funcţionarea sistemului fiscal.

"Regret că d-na ministru Olguţa Vasilescu nu a înţeles funcţionarea sistemului fiscal în baza căruia mi s-a calculat indemnizaţia. Impozitul PLĂTIT de mine pentru anul 2015 a fost de 21,5% din venitul net (2.670.523 lei) şi anume: 574.162,445 lei. Indemnizaţia pe care ar trebui să o primesc timp de 18 luni (pana la implinirea de 2 ani a fiului meu)= 18 luni x 159.084 lei= 2.863.512 lei Astfel statul şi-ar recupera banii plătiţi mie prin indemnizaţia pe care ar trebui să o primesc într-o perioadă de 4,98 ani, adică 5 ani şi nu 200 de ani, cum afirmă eronat doamna ministru. Profiturile mele nete din activitati independente declarate au fost următoarele : Anul 2013: 49.456 lei. Anul 2014: 919.724 lei. Anul 2015: 2.670.523 lei. În anul 2013 si 2014 veniturile au provenit din activitatea curentă, iar în anul 2015 veniturile au provenit din transferul unei afaceri către un investitor strategic (SIF MOLDOVA)" (http://bit.ly/2qg3xighttp://bit.ly/2rdPK9v) , a transmis, pentru MEDIAFAX, Liciniu Lupu, afaceristul sibian.

Românul care câştigă milioane de dolari din sfaturile date liderilor lumii. I se spune Machiavelli

Omul de afaceri spune că acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi "premeditat" indemnizaţia sunt false.

EXECUȚIE în USR: A criticat, afară din conducerea partidului


"Suma de 2,54 milioane EURO a fost încasată de mine PRIN BANCA în luna 05.2015 şi a provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am înfiinţat de la 0 începând cu anul 2007. Negocierile pentru această tranzacţie au început în anul 2013. Eliminarea plafonului maxim al indemnizaţiilor de creştere a copilului a fost adoptată in luna 05.2016, adica dupa un an de la realizarea veniturilor şi încasarea sumelor de către mine. Astfel afirmaţiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acţionat cu rea intenţie/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizaţie necuvenită sunt total nejustificate, rău intenţionate, chiar diabolice. Aceste dezinformări din presă au probabil scopul de a fi folosite în disputa pro şi contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizaţiei de creştere a copilului. Ministerul Muncii nu a găsit un alt mod de a eluda obligaţia legală de achitare a indemnizaţiei prevăzute de legea în vigoare decât prin intervenţia şi utilizarea abuzivă a funcţionarilor ANAF. Referitor la rezultatele Inspecţiei Fiscale pot să vă spun deocamdată că acestea sunt neadevărate. Dacă facem un rezumat al raportului de inspecţie fiscală, după „logica” inspectorilor, dacă investeşti într-o afacere 800.000 euro şi ulterior o vinzi cu 1.500.000 euro eşti pe pierdere şi nu trebuie să plateşti impozit pentru aceasta tranzacţie. Oare numai mie mi se pare ceva mai mult decât uluitor şi imposibil ???", transmite Liciniu Lupu.

Afaceristul precizează că a contestat raportul de inspecţie fiscală în 25 ianuarie 2017, termenul în care ar fi trebuit să primească răspuns fiind de 45 de zile, adică până cel târziu 11 martie 2017. Cu toate acestea, până în data de 13 mai 2017 nu primise nimic. "Probabil că cei care trebuie să soluţioneze contestaţia sunt în dificultate", a conchis Lupu.

Liciniu Lupu a mai precizat că indemnizaţia îi este în continuare suspendată.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a distribuit sâmbătă pe pagina sa de Facebook o postare a unei persoane care se arăta indignată de faptul că un părinte ia o indemnizaţie de creştere a copilului de 35.000 de euro şi a transmis că acesta nu e singurul caz de acest gen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.