Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFC Rapid București a promovat în Liga a IV-a

stadion rapid

AFC Rapid București, echipa care se consideră continuatoarea grupării FC Rapid, aflată în procedură de dizolvare după declararea falimentului, a promovat, sâmbătă, matematic în Liga a IV-a.

Formația condusă de antrenorul Mihai Iosif a câștigat, sâmbătă, pe Stadionul Giulești-Valentin Stănescu, cu scorul de 4-1 partida cu echipa VK Soccer din cadrul etapei a 8-a a play-off-ului Seriei a II-a a Ligii a V-a. Golurile echipei giuleștene au fost marcate de Cătălin Bărbălău (2), Andrei Dovleac și Robert Croitoru.

Cu două etape înainte de finalul play-off-ului, AFC Rapid București ocupă locul întâi în clasament, în condițiile în care primele două poziții asigură promovarea. Gruparea giuleșteană are 19 puncte și nu mai poate fi ajunsă de AFC Unirea Dobroiești, echipa de pe locul 3, care a acumulat până în prezent 11 puncte.

Antrenorul formației AFC Rapid, Mihai Iosif, a declarat la finalul partidei cu VK Soccer că a reușit împreună cu jucătorii și suporterii să mențină viu spiritul clubului giuleștean. "Primul pas l-am făcut, am promovat. Poate a părut ușor, dar a fost extraordinar de greu, ținând cont și de problemele cu care ne-am confruntat în acest sezon. Obiectivul meu a fost să promovez echipa în Liga a IV-a și l-am îndeplit. Este nevoie de întăriri pentru Liga a IV-a, normal, măcar de câțiva jucători cu experiență. Dar la Rapid nu poți să joci dacă nu pui și suflet. Datoria noastră a fost să menținem acest spirit viu împreună cu jucătorii și acești suporteri minunați și mă bucur că am reușit", a afirmat Iosif.

La final, jucătorii rapidiști, majoritatea foști componenți ai grupei de juniori 2001 a clubului FC Rapid aflat în faliment, au sărbătorit promovarea alături de cei aproximativ 900 de suporteri pe Stadionul Giulești-Valentin Stănescu.

Gruparea de fotbal Rapid se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul București a dispus intrarea în faliment și dizolvarea societății. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

În prezent, în Liga a V-a activează două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată anul acesta de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.