Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AfD îşi prezintă programul electoral, axat pe respingerea islamului şi a imigraţiei

afd

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD), dreapta populistă, şi-a prezentat joi programul electoral în vederea alegerilor federale din luna septembrie, punând accentul pe respingerea islamului şi a imigraţiei, transmit DPA şi AFP. 'Dorim să lăsăm generaţiilor viitoare o ţară care să poată fi încă recunoscută ca Germania noastră', rezumă AfD în programul său, care propune închiderea frontierelor 'pentru a se pune capăt imediat imigraţiei în masă ilegale'.

AfD, cotat cu procente între 8% şi 11% în intenţiile de vot înaintea alegerilor din septembrie, anunţă că va face campanie pentru 'o imigraţie negativă de peste 200.000 de persoane anual'. Aceasta înseamnă ca diferenţa între numărul imigranţilor sosiţi într-un an şi cel al migranţilor care vor trebui să părăsească Germania să depăşească 200.000 de persoane. Programul mai prevede stoparea reunificării familiale pentru refugiaţii cărora li s-a acordat azil în Germania, precum şi interdicţia totală a purtării vălului islamic în spaţii publice, în special în şcoli, după 'modelul francez'.

'Cerem retragerea cetăţeniei pentru migranţii infractori', a declarat Frauke Petry, copreşedintă a AfD. Manifestul include opoziţia faţă de orice demers de a înscrie avortul printre drepturile omului, cere reintroducerea serviciului militar obligatoriu şi ieşirea Germaniei din zona euro, precum şi organizarea unui referendum privind apartenenţa ţării la UE. În fine, liderii AfD cer constituirea unei comisii parlamentare de anchetă 'pentru ca responsabilii de imigraţia în masă tolerată începând din septembrie 2015 să dea socoteală', cu referire la decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide porţile Germaniei pentru sute de mii de refugiaţi, conform Agerpres.

Documentul urmează a fi aprobat de delegaţii partidului la congresul ce va avea loc în zilele de 22 şi 23 aprilie la Koln. AfD, fondat în 2013, şi-a radicalizat discursul şi s-a transformat în ultimii ani dintr-o mişcare anti-euro într-un partid vehement antiimigraţie, prezentând în mod repetat islamul drept o ameninţare pentru cultura germană. La alegerile din 24 septembrie, formaţiunea este creditată cu depăşirea pentru prima dată a pragului electoral de 5% şi accederea în Bundestag, după ce a intrat deja în legislative regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.