Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afecțiuni avansate ale prostatei, rezolvate minim invaziv, cu succes, la SANADOR

dr marcian manu

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile urologice de mare complexitate sunt abordate cu succes de echipe medicale de prestigiu, cu vastă experiență și rezultate de succes, conectate în permanență la cele mai recente ghiduri și protocoale terapeutice. În plus, Spitalul Clinic SANADOR deține un portofoliu complex de echipamente medicale de înaltă performanță.

Hipertrofia benignă de prostată, cunoscută și ca adenom de prostată, este o afecțiune frecvent întâlnită la bărbați după o anumită vârstă și se manifestă prin mărirea în volum a prostatei. Această mărire poate provoca golirea incompletă a vezicii urinare sau încetarea urinării, ceea ce ar trebui să determine pacientul să solicite ajutor medical de specialitate, cât mai repede posibil.

La SANADOR, tratamentul de primă intenție în cazul hipertrofiei benigne de prostată este unul medicamentos, însă, dacă rezultatele întârzie să apară, se apelează la tratament chirurgical.

Neculai, în vârstă de 74 de ani, a apelat la serviciile medicale ale Spitalului Clinic SANADOR după ce mărirea în volum a prostatei îi cauza un disconfort ce nu mai suferea amânare. Mariana, fiica pacientului, povestește: „De câțiva ani, tatăl meu se chinuia cu această problemă, însă abia recent mi-a mărturisit. Simțea că nu urinează complet și că nu e în regulă să ai așa senzații. După un tratament medicamentos, care a fost eficient doar la început, problema continua să evolueze. Atunci am decis că trebuie să căutăm un specialist care să ne ajute. Conf. Dr. Marcian Manu a realizat cu succes intervenția, prin metoda endoscopică, minim invazivă. Nu avem decât cuvinte de laudă pentru întregul colectiv SANADOR. Vă mulțumim pentru grija pe care o acordați pacienților!””.

Pacientului a fost supus unei rezecții endoscopice și vaporizare cu plasmă, o metodă chirurgicală nouă, care s-a impus la nivel mondial pentru hipertrofia benignă de prostată. Procedura a fost realizată endoscopic, minim invaziv și fără incizii. Ulterior, acesta a prezentat o evoluție postoperatorie foarte bună, fiind externat cu micțiuni fiziologice, net ameliorat clinic față de situația preoperatorie. Practic, din relatările pacientului, intervenția i-a îmbunătățit radical calitatea vieții.

Nicolae, în vârstă de 63 de ani, a ajuns la SANADOR după ce medicul său din Prahova l-a diagnosticat cu „pietre la vezică și prostata mărită”. „Doctorul mi-a explicat că este necesară intervenția chirurgicală și mi-a recomandat să merg neapărat la domnul conferențiar Marcian Manu, unde voi fi pe mâini bune. După consult, domnul conferențiar m-a informat de toate procedurile pe care le va efectua.”

Echipa condusă de Conf. Dr. Marcian Manu a efectuat o intervenție endoscopică cu laser și plasmă vaporizatoare în vederea rezolvării hiperplaziei benigne de prostată și a litiazei vezicale secundare. Operația s-a prelungit cu o intervenție pe uretră, după ce medicul a observat prezența unei stricturi uretrale. „Intervenția a decurs foarte bine, dar a durat mai mult decât prevăzuse deoarece a descoperit că uretra era puțin îngustată și a rezolvat și acea problemă. La puțin timp după operație, urina era limpede și am început să mă simt bine”, povestește Nicolae. Evoluția pacientului după operație a fost favorabilă.

Află mai mult despre Secția de Urologie a Spitalului Clinic SANADOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.