Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganistan: 11 femei și-au pierdut viața într-o busculadă produsă de solicitanții pentru viză pakistaneză

romania-actualitati.ro
Afganistan

Cel puţin 11 femei au murit marţi în Afganistan într-o busculadă produsă lângă consulatul Pakistanului la Jalalabad, în estul ţării, unde mii de persoane se strânseseră pentru a solicita viză, transmite miercuri AFP, citând responsabili afgani, potrivit AGERPRES.

În busculadă au mai fost rănite zece persoane - opt femei şi doi bărbaţi, a precizat Zaher Adel, purtător de cuvânt al spitalului provincial din Nangarhar, cu capitala la Jalalabad.

'Din nefericire, zeci de mii de persoane au venit de dimineaţă pe un stadion de fotbal' de lângă consulat, de unde au încercat să iasă, 'ceea ce a provocat tragicul accident', a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al provinciei Nangarhar, Attaullah Khogyani, vorbind despre 13 răniţi.

Citește și: ANALIZĂ MĂSURI NOI propuse de Guvern pentru românii cu restanțe la plata datoriilor, din cauza pandemiei

Autorităţile pakistaneze au suspendat anterior timp de şapte luni eliberarea de vize din cauza pandemiei, ceea ce a provocat aglomeraţie atunci când locuitori din toată provincia s-au îndreptat spre Jalalabad pentru a obţine viză, a adăugat el.

Autorităţile locale le ceruseră să aştepte pe stadion.

Adunările mixte sunt interzise în cultura afgană, aşa încât femeile şi bărbaţii erau strânşi în părţi diferite ale stadionului de fotbal din Jalalabad. Majoritatea victimelor erau persoane în vârstă, a precizat Attaullah Khogyani.

Jalalabad este capitala estului afgan, situată la circa 100 km de frontiera cu Pakistan.

În timp ce Afganistanul acuză Islamabadul că îi sprijină pe talibanii care destabilizează regimul de la Kabul, ceea ce Pakistanul neagă, peste 2 milioane de afgani trăiesc ca refugiaţi în ţara vecină, iar afganii se deplasează frecvent de o parte şi de cealaltă a frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.