Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganistan: Talibanii interzic OMS şi CICR să-şi desfăşoare activităţile

crucea rosie

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat joi suspendarea activităţilor sale în Afganistan, după anunţarea de către talibani a unei interdicţii de desfăşurare a activităţii organizaţiei umanitare precum şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP preluat de agerpres.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care protejează sănătatea oaselor. Conţin toate vitaminele şi mineralele necesare

Talibanii acuză într-un comunicat CICR că ''nu a respectat acordurile'' între cele două părţi şi OMS de ''acţiuni suspecte'' în cursul unei campanii de vaccinare.

Insurgenţii, care controlează sau dispută cu forţele guvernamentale aproape jumătate din Afganistan, au ''decis să interzică celor două organizaţii să acţioneze pe teritoriul ţării până la noi ordine'', subliniind că nu le mai garantează securitatea.

''Luăm act de acest anunţ şi ne-am suspendat activităţile în ţară din cauza retragerii garanţiilor de securitate'', a reacţionat purtătorul de cuvânt al CICR în Afganistan, Robin Waudo.

''Suntem pe cale să luăm contact cu talibanii pentru a începe un dialog bilateral şi confidenţial'', a adăugat el. OMS nu a răspuns deocamdată solicitărilor AFP.

În august, talibanii au anulat deja un ''acord de securitate'' cu CICR, fapt care a antrenat suspendarea activităţilor sale. Potrivit talibanilor, CICR şi-a reluat activitatea în octombrie în urma convorbirilor.

Numeroşi afgani care trăiesc în zone rurale nu au acces aproape deloc la îngrijiri medicale şi o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei a fost relansată la începutul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.