Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganistanul începe prima etapă de vaccinare împotriva poliomielitei din 2021

Romania TV
vaccin

Afganistanul a lansat luni o campanie la nivel naţional de vaccinare împotriva poliomielitei vizând 9,9 milioane de copii cu vârsta sub cinci ani, a anunţat Ministerul Sănătăţii Publice, potrivit DPA, potrivit AGERPRES.

Circa 65.000 de angajaţi din domeniul sanitar sunt repartizaţi pentru implementarea campaniei pe o perioadă de cinci zile, a precizat un responsabil de PR al campaniei, Mir Jan Rasikh.

Anul trecut, 3,4 milioane de copii au fost privaţi de vaccin în această ţară devastată de război, şi, prin urmare, cel puţin 56 de copii au fost depistaţi cu poliomielită.

Militanţii talibani nu permit accesul angajaţilor din domeniul sanitar în zonele aflate sub controlul lor pentru a desfăşura campanii din uşă în uşă şi susţin că în trecut campania a fost folosită pentru a strânge informaţii în unele provincii.

CITEŞTE ŞI: SONDAJ CURS - Opţiunile electorale la o lună după alegeri: Entuziasmul AUR scade, PSD se menţine pe primul loc

Duminică, liderul adjunct al talibanilor Mullahul Abdul Ghani Baradar s-a întâlnit cu şefii OMS şi UNICEF pentru Asia de Sud în Qatar, unde au discutat despre vaccinarea împotriva poliomielitei şi altor boli transmisibile.

Nu este însă clar dacă militanţii au fost de acord să permită campaniile din uşă în uşă în zonele aflate sub controlul lor.

Oficialii avertizează că lipsa accesului va priva din nou de vaccin circa 3 milioane de copii.

Poliomielita, o boală infecţioasă mortală produsă de virusul poliomielitic, a fost eradicată în restul lumii, dar continuă să se manifeste în Afganistan şi Pakistan (ţară care a lansat o campanie similară de vaccinare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.