Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganul suspectat de atacul cu cuțit din Franța, inculpat pentru asasinat

gratii

Afganul suspectat că a ucis sâmbătă o persoană şi a rănit alte opt într-un atac cu cuţit la Villeurbanne, în estul Franţei, a fost inculpat luni pentru 'asasinat şi tentative de asasinate', a anunţat parchetul din Lyon, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Judecătorii de instrucţie l-au sesizat pe judecătorul de libertăţi şi detenţie în vederea plasării (afganului) în detenţie provizorie', a indicat parchetul.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după declarațiile premierului: Trebuie să plece de la Palatul Victoria

Duminică, procurorul din Lyon, Nicolas Jacquet, a declarat că suspectul şi-a recunoscut 'parţial faptele', făcând declaraţii 'incoerente şi confuze', inclusiv aceea că 'a auzit voci care îl insultau de Dumnezeu şi care i-au dat ordin să omoare'.

Afganul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a atacat la întâmplare, cu un cuţit şi o ţepuşă pentru rotisor, trecători pe o esplanadă foarte circulată la ieşirea dintr-o staţie de metrou.

O primă evaluare psihiatrică a scos la iveală 'o stare psihotică invadantă' a suspectului, iar analizele toxicologice au relevat că acesta consumase o cantitate importantă de canabis înaintea agresiunii.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Codrin Ștefănescu: ‘Nefericiților, acest popor a plătit cu sânge dreptul de a spune NU, de a spune JOS’

Primele elemente ale anchetei nu arată antecedente judiciare, dar un traseu itinerant: afganul a intrat pentru prima dată în Franţa ca minor în 2009, după care a fost înregistrat succesiv în Italia (2014), în Germania (2015) şi în Norvegia (2016), după care a revenit fără familie în Franţa în iunie 2016.

Doi ani mai târziu, afganul a obţinut azil în Franţa, dar nu şi statutul de refugiat. El era plasat sub 'protecţie subsidiară' de Oficiul francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (OFPRA) şi deţinea o carte de sejur temporar reînnoibilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.